Volledig scherm
Still uit de film Renesse.

Renesse de film trekt 60.000 kijkers

RENESSE - Ondanks alle commotie die 'Renesse' veroorzaakte, heeft de film in zeven weken tijd een kleine 60.000 bezoekers naar de bioscoopzalen getrokken. De film is daarmee niet zo'n kijkcijferkanon geworden als Michiel de Ruyter.

Maar het bezoekersaantal lijkt ook niet tegen te vallen.

Zon-, zee en seksparade

In het verhaal draait het om Bas, die de as van zijn opa moet uitstrooien in Renesse. Zijn grootvader gaf hem nog een laatste advies voor hij overleed: "Wacht niet met vrouwen versieren." Wat volgt is 'één grote zon-, zee en seksparade die alle fatsoensgrenzen negeert', aldus de regisseur.

En daar zat burgemeester Gerard Rabelink nou net niet op te wachten, want die doet al jaren zijn best om van het imago als feestparadijs voor jongeren af te komen.

Recensies

Ook de recensies waren niet bepaald positief. 'Plat', 'slordig' en 'neerbuigend' werd Renesse genoemd. Maar de film was dan ook bedoeld voor jongeren van 15 tot 25 jaar en die lieten zich niet weerhouden van een bioscoopbezoek.

De film is nu niet meer te zien in de bioscopen. Over een aantal maanden komt de DVD uit.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. TERUGLEZEN: Forum voor democratie stormt ook Zeeland binnen
    LIVEBLOG

    TERUGLEZEN: Forum voor democratie stormt ook Zeeland binnen

    VLISSINGEN - Forum voor Democratie is ook Zeeland binnengestormd; in de gemeente Vlissingen zelfs als grootste partij. In Terneuzen, Goes, Hulst en Tholen wordt de partij de op een na grootste. Ook de Partij voor de Dieren gaat zich in de Staten melden. DENK weet nauwelijks stemmen te trekken en komt niet in Provinciale Staten. De kaart hierboven wordt geactualiseerd zodra alle stemmen in een gemeente zijn geteld, zodat u direct kunt zien hoe er in Zeeland is gestemd.