Archeoloog Robert van Dierendonck op de reconstructie van een Romeinse terp (de mosseltrekkersterp) uit de vroege derde eeuw op de plaats waar deze in 2008 werd opgegraven aan de Wattelsweg bij Serooskerke op Walcheren.
Volledig scherm
PREMIUM
Archeoloog Robert van Dierendonck op de reconstructie van een Romeinse terp (de mosseltrekkersterp) uit de vroege derde eeuw op de plaats waar deze in 2008 werd opgegraven aan de Wattelsweg bij Serooskerke op Walcheren. © Ruben Oreel

Robert zit al een leven lang met de neus in de bodem

PORTRETRobert van Dierendonck was ruim twintig jaar het gezicht van de Zeeuwse archeologie. Hij is net met pensioen gegaan, maar is niet van plan om zijn spa in het vet te zetten. De bodem van Zeeland heeft nog vele geheimen. Die wil hij graag helpen opdiepen. 

  1. 
Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’
    PREMIUM
    interview

    Moet je een psychisch probleem melden op werk? ‘Nog altijd risico dat je je baan verliest’

    Burn-out, depressie, angst of een ander mentaal probleem: 43 procent van de Nederlanders heeft er ooit in zijn of haar leven mee te maken. Maar werkgevers zien het aannemen van mensen die mentale klachten hebben of hebben gehad als een risico. Ten onrechte, stelt hoogleraar Evelien Brouwer. Zij bestudeert hoe werkenden met mentale klachten wél een eerlijke kans op de arbeidsmarkt kunnen krijgen.