Hoofdkantoor van Roompot in Goes.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoofdkantoor van Roompot in Goes. © Marcelle Davidse

Roompot sluit 26 parken: ‘Dit gaat er moeilijk in bij bepaalde gasten’

GOES - ,,Dit gaat er moeilijk in bij bepaalde gasten”, zegt woordvoerder Baptiste van Outryve van Roompot Vakanties over de gedwongen sluiting van de Zeeuwse vakantieparken en campings.

,,Er zijn best wat gasten die dit niet begrijpen”, aldus Van Outryve. ,,Wij proberen het uit te leggen. Maar eerlijk gezegd hebben we daar zelf ook moeite mee. Wij gaan de wet niet overtreden, dus de parken gaan dicht, maar je kunt jezelf de vraag stellen waarom men op de ene dag A communiceert en de andere dag B.”

 1. Doordeweeks runt hij een glasbedrijf, maar in het weekend loopt Angelo langs de lijn bij Nederlandse profclubs
  PREMIUM

  Doorde­weeks runt hij een glasbe­drijf, maar in het weekend loopt Angelo langs de lijn bij Nederland­se profclubs

  SLUISKIL - Normaal gesproken was Angelo Boonman (40) uit Sluiskil dit weekend aan het genieten van zijn eerste vrije weekend in maanden tijd. De assistent-scheidsrechter in het betaald voetbal staat echter al een paar maanden werkeloos aan de kant door de coronacrisis. Vervelen doet hij zich allerminst. Voor zijn eigen bedrijf, Glasbedrijf Boonman, crosst hij vijf dagen in de week heel Zeeuws-Vlaanderen door.
 2. Nieuwe documentaire Tijdgravers: over de conservatoren van het Zeeuws Genootschap
  PREMIUM

  Nieuwe documentai­re Tijdgra­vers: over de conservato­ren van het Zeeuws Genoot­schap

  Vang het Zeeuwse leven. Sla het op, bewaar het in stofvrij papier en plastic, plak er namen, data en plaatsen op. Dat is wat het Koninklijk Zeeuws Genootschap der Wetenschappen doet. Al 251 jaar. Vorig jaar werd het 250-jarig bestaan groots gevierd, beschermvrouwe prinses Beatrix was erbij. Nu, als een verrassende nabrander, heeft Fifi Visser een film gemaakt over de conservatoren van het genootschap: 'Tijdgravers'. Over de tientallen vrijwilligers die zich verdiepen en verliezen in de botten, schelpen, fossielen, schedels, tekeningen, kaarten, handschriften, opgezette vogels, schilderijen en wat al niet meer. De ondertitel verduidelijkt: 'Berichten uit het pakhuis van de eeuwigheid.’ Maandag 1 juni gaat de film in première in Cinema Middelburg.