Volledig scherm
Koos Konijn, de mascotte van de Roompot, te Schaijk. © Van Assendelft/Jeroen Appels

Roompot vervult binnenkort zestig wensen

VLISSINGEN Roompot Vakanties in Goes vervult dit jaar zestig wensen. Het gaat onder meer om een fotoshoot met Koos Konijn, speelgoed voor de Speelgoedbank, nieuwe badjassen voor een zwemvereniging, een elektrische fiets voor iemand die niet meer op een gewone fiets kan fietsen, tientallen verblijven in een Koos Konijn Foundation Vakantiepark en vakantiecheques voor een vakantie in een huisje van Roompot. 

Elk jaar komen er bij Roompot Vakanties in Goes duizenden verzoekjes binnen, variërend van een sponsorbijdrage voor een voetbalclub tot een gratis vakantie voor een school. Om goed te kunnen kiezen uit alle wensen, heeft de Zeeuwse vakantieaanbieder de zogeheten ‘Wensweken’ georganiseerd. 

Een zeskoppige jury heeft elke aanvraag beoordeeld via het principe van 50-50-50. Roompot wilde 50 wensen vervullen, waarvan 50 procent zou bestaan uit een materiële bijdrage en de andere 50 procent een verblijf zou zijn op één van de vakantieparken. Omdat er zoveel bijzondere wensen binnenkwamen, heeft de jury uiteindelijk besloten tot 60 wensen.