Schip uren vast op zandplaat bij Perkpolder

PERKPOLDER - De bulkcarrier SBI Jaguar heeft zo'n 12 uur vast gezeten op een zandplaat bij Perkpolder. Volgens Rijkswaterstaat was er geen gevaar of hinder voor het overige scheepvaartverkeer.

De Jaguar liep rond 01.00 uur vast op de zandplaat, nadat het even na 21 uur uit Antwerpen was vertrokken. De 200 meter lange bulkcarrier, gebouwd in 2014 en varend onder de vlag van de Marshall Islands. was op weg naar Mobile in de Verenigde Staten.

Volgens de Gazet van Antwerpen had het schip vracht geladen bij Vopak en kampte de bulkcarrier met een machinestoring. De Jaguar is kort na 13.00 uur bij opkomend tij losgetrokken door sleepboten. Twee sleepboten hadden aan de achterkant aangehaakt, twee aan de voorkant en drie andere duwden het schip via de zijkant van de plaat af. De Jaguar wordt voor inspectie naar de haven van Everingen gebracht. Tijdens het lostrekken was het scheepvaartverkeer op de Westerschelde tijdelijk gestremd.

Volledig scherm
Het vastgelopen schip. © Adri van de Wege
Volledig scherm
© HVZeeland
Volledig scherm
© HVZeeland
Volledig scherm
Er liggen voor de zekerheid enkele sleepboten bij de SBI Jaguar. © Screenshot Vesselfinder
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kofi Annan trad in Middelburg in voetsporen van Nelson Mandela

    Kofi Annan trad in Middelburg in voetsporen van Nelson Mandela

    MIDDELBURG - Kofi Annan was op 8 mei 2004 niet persoonlijk aanwezig in Middelburg tijdens de uitreiking van de Four Freedoms Awards. De toen nog secretaris-generaal van de Verenigde Naties sprak die zaterdag de gasten in de Nieuwe Kerk in Middelburg toe via een videoboodschap. Namens hem nam zijn vrouw Nane Annan de Four Freedoms Award in ontvangst van Ruud Lubbers, hoge VN-commissaris voor de vluchtelingen en Anna Eleanor Roosevelt, de kleindochter van de oud-president van de Verenigde Staten. Kofi Annan is zaterdag overleden na een kort ziekbed.