Volledig scherm
Aniek de Hond (links), met naast haar Tom Hoogesteger © Ruben Oreel

Scholieren proeven van de politiek tijdens provinciaal jeugddebat

MIDDELBURG - Leerling Aniek de Hond van het Ostrea Lyceum in Goes was dinsdag voor even politicus. 

Samen met zo'n 45 andere middelbare scholieren en mbo'ers uit de hele provincie debatteerde ze in het provinciehuis in Middelburg over leefbaarheid, energie en verkeer tijdens het provinciaal jeugddebat. 

De twaalf beste leerlingen mogen in april meedoen aan de nationale finale in Den Haag. Het gaat om Melchior Kater, Jorieke den HertogChezene Roodenburg, Aurora van Huizen, Storm Siemerink, Stan de Vries, Aniek de Hond, Jeany Butijn, Jochem Back, Tom Hoogesteger, Shania de Bruine en Gert-Jan Ridderbos. Deze leerlingen zitten op het Hoornbeeck College in Goes, Scalda, SSG Nehalennia in Middelburg, het Ostrea Lyceum in Goes en het Scheldemond College in Vlissingen.

 1. Van de Put 'stormpoolt' van Middelburg naar Schiphol: fantastisch dat dit kan in ons land

  Van de Put 'stormpoolt' van Middelburg naar Schiphol: fantastisch dat dit kan in ons land

  MIDDELBURG - Ineke van de Put uit Middelburg zat donderdagmiddag toch wel een beetje met de handen in het haar. Ze moest naar Schiphol om haar vlucht naar Vietnam te halen, maar er reden geen treinen. Een oproepje op twitter met de hashtag #stormpoolen bood uitkomst. Twee verschillende automobilisten die ze niet kende, brachten haar al stormpoolend toch op tijd op haar bestemming. ,,Fantastisch dat dit kan in ons land.''
 2. Veel Zeeuwse ouders kunnen zwemles kind niet betalen
  Poll

  Veel Zeeuwse ouders kunnen zwemles kind niet betalen

  VLISSINGEN - Het aantal ouders dat de zwemlessen voor hun kind niet zelf kan betalen neemt toe. Bijna duizend Zeeuwse gezinnen hebben het afgelopen jaar een beroep moeten doen op een bijdrage uit het Jeugdsportfonds. In 2013 ging het nog om 350 kinderen die financiële steun kregen. Sinds het schoolzwemmen in veel gemeenten is afgeschaft, draaien ouders zelf op voor de kosten voor het behalen van een zwemdiploma van zoon of dochter. Dit kan al snel oplopen tot wel 900 euro.