Volledig scherm
PREMIUM
Statenleden Ralph van Hertum (l) en Kees van den Berge. © SGP/PvdA

SGP en PvdA willen Zeeuwse kerkenvisie

MIDDELBURG - De Statenfracties van de SGP en de PvdA vinden dat Zeeland kansen mist om kerkgebouwen te behouden en te restaureren. Ze pleiten voor een breed gedragen Zeeuwse kerkenvisie.

In september namen Provinciale Staten unaniem een motie aan van de SGP en de PvdA om beeldbepalende kerkgebouwen in Zeeland te behouden. Dat heeft de zorgen bij Statenleden Kees van den Berge (SGP) en Ralph van Hertum (PvdA) niet weggenomen. Ze zien het op tal van terreinen misgaan. Zeeland laat geld uit Den Haag liggen, de capaciteit, kennis en kunde over gebouwd erfgoed is bij gemeenten onder de maat en Zeeland lijkt onvoldoende in te spelen op de erfgoeddeal van minister Ingrid van Engelshoven (D66). De Statenleden hebben een lange lijst met vragen ingediend bij het dagelijks provinciebestuur.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Donner komt North Sea Port helpen, want samenwerken over de grens is een heel gedoe
    PREMIUM

    Donner komt North Sea Port helpen, want samenwer­ken over de grens is een heel gedoe

    TERNEUZEN - Samenwerken over de grens blijkt moeilijk. De regels voor grensarbeid, infrastructuur, milieu en veiligheid verschillen sterk tussen Nederland en België. Het fusiehavenbedrijf North Sea Port merkt elke dag weer hoe weerbarstig de praktijk is. Piet Hein Donner, oud-minister en voormalig vicepresident van de Raad van State, en gouverneur Cathy Berx van Antwerpen gaan nu onderzoeken wat er te doen valt aan de botsende wetten en regels.