Volledig scherm
PREMIUM
Gedeputeerde Harry van der Maas op de Zanddijk bij Yerseke. © Videostill YouTube-kanaal Provincie Zeeland

SGP-gedeputeerde over Zanddijk-voorstel van partijgenoten: ‘dit is onverstandig’

MIDDELBURG - Gedeputeerde Harry van der Maas (SGP, infrastructuur en mobiliteit) vindt het onverstandig als de gemeenteraad van Reimerswaal vanavond (dinsdag) stemt over een motie die voorstelt alleen nog te streven naar de duurste variant voor de aanpak van de Zanddijk.

Gevraagd naar zijn reactie op de voorgenomen motie zegt Van der Maas: ,,Dit is onverstandig, niet doen.”

De provincie heeft vier varianten laten onderzoeken voor de Zanddijk: rood, groen, bruin en roze/zwart. Voor de eerste twee moet een nieuwe afslag worden aangelegd aan de A58. Bij rood gebeurt dat bij de Sluisweg. Dat kost in totaal 73,7 miljoen euro. Bij variant groen komt de afslag bij de Goversweg. Dat kost 67,5 miljoen euro. Variant bruin loopt vanaf de A58 nog deels over de Zanddijk, om halverwege over te gaan op een nieuwe weg naar de Olzendepolder. Kosten: 40,5 miljoen euro.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. OM valt binnen bij boerenbedrijven: ‘Aardappel- en uienhandel vatbaar voor witwaspraktijken’

  OM valt binnen bij boerenbe­drij­ven: ‘Aardappel en uienhandel vatbaar voor witwasprak­tij­ken’

  De export van aardappelen en uien blijkt vatbaar voor grootschalige witwaspraktijken. Dat concludeert het Openbaar Ministerie naar aanleiding van invallen bij agri-handelaren in Zeeland en Noord-Holland. Ondergrondse bankiers en geldkoeriers leveren tientallen miljoenen euro’s af bij Nederlandse agri-handelaren, die boodschappentassen vol contant geld aannemen. Daarmee werken zij vermoedelijk mee aan het witwassen van crimineel geld, aldus het OM.
 2. Donner komt North Sea Port helpen, want samenwerken over de grens is een heel gedoe
  PREMIUM

  Donner komt North Sea Port helpen, want samenwer­ken over de grens is een heel gedoe

  TERNEUZEN - Samenwerken over de grens blijkt moeilijk. De regels voor grensarbeid, infrastructuur, milieu en veiligheid verschillen sterk tussen Nederland en België. Het fusiehavenbedrijf North Sea Port merkt elke dag weer hoe weerbarstig de praktijk is. Piet Hein Donner, oud-minister en voormalig vicepresident van de Raad van State, en gouverneur Cathy Berx van Antwerpen gaan nu onderzoeken wat er te doen valt aan de botsende wetten en regels.