Volledig scherm
PREMIUM
PZC Uit 5 december Alex Roeka © Diets Dijkstra

Singer-songwriter Alex Roeka is tijd aan het inhalen

Zeeland vormt de rode draad in zijn nieuwste theatershow ‘Rauwe Genade’. Met een try-out staat Alex Roeka morgenavond in Theater de Wegwijzer in Nieuw- en Sint Joosland.

Alex Roeka (74) trok zich na vijfentwintig jaar muziekleven terug in een dorpje in Zeeland om tot rust te komen en nieuwe songs te schrijven. ,,Noodgedwongen”, vertelt de zanger. ,,Mijn huis in Antwerpen werd grondig verbouwd en samen met mijn vriendin zocht ik vervangende woonruimte. In mijn jeugd kwam ik vaak in Zeeland, ik had een vriend in Hulst. Bewust maakten we de keuze ons terug te trekken in een rustige omgeving.”

  1. Het wordt deze zomer krap op de Zeeuwse stranden nu opspuiten niet kan
    PREMIUM

    Het wordt deze zomer krap op de Zeeuwse stranden nu opspuiten niet kan

    VLISSINGEN - Dit wordt de zomer van de smalle stranden. Van zand zonder loopplanken, van zoeken naar prullenbakken en van strandhuisjes die noodgedwongen moeten verhuizen. Oorzaak: vanwege de stikstofcrisis kan het strand niet worden opgespoten. Intussen knabbelt de zee onvermoeibaar aan het Zeeuwse strand. Op veel plekken is het al akelig smal geworden. ,,Misschien moeten we van bepaalde stukken strand gaan zeggen: bij hoog water niet gebruiken.”