Volledig scherm
PREMIUM
Mobiele snelheidscontrole op de snelweg. © ADN Beeldredactie

Snelheidscontroles in Zeeland: nauwelijks op de A58, maar in Zeeuws-Vlaanderen staan ze vaak

POLLVLISSINGEN - Wie het gaspedaal graag diep intrapt, kan dat op het Zeeuwse deel van de A58 naar hartenlust doen. Voor zover na te gaan werden het afgelopen jaar slechts 16 snelheidscontroles gehouden op het traject, dat is gemiddeld 1,33 keer per maand. Op andere Zeeuwse (N-)wegen is het juist bijna dagelijks raak, vooral in Zeeuws-Vlaanderen. 

Poll

Er moet veel meer op snelheid worden gecontroleerd

Er moet veel meer op snelheid worden gecontroleerd

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
1542 stemmen

De ‘Zeeuwse’ A58 (of Zeelandweg, zoals hij in sommige navigatiesystemen wordt aangeduid), loopt tussen Vlissingen en het knooppunt Markiezaat op de grens met Noord-Brabant. Het 55 kilometer lange en saaie traject nodigt uit om ‘lekker door te rijden'. 

De maximumsnelheid is op het grootste stuk 130 kilometer per uur,  tussen Vlissingen en Arnemuiden is dat 120. Nog even althans, want over twee maanden gaat die in heel Nederland overdag naar 100 kilometer per uur. 

  1. Het wordt deze zomer krap op de Zeeuwse stranden nu opspuiten niet kan
    PREMIUM

    Het wordt deze zomer krap op de Zeeuwse stranden nu opspuiten niet kan

    VLISSINGEN - Dit wordt de zomer van de smalle stranden. Van zand zonder loopplanken, van zoeken naar prullenbakken en van strandhuisjes die noodgedwongen moeten verhuizen. Oorzaak: vanwege de stikstofcrisis kan het strand niet worden opgespoten. Intussen knabbelt de zee onvermoeibaar aan het Zeeuwse strand. Op veel plekken is het al akelig smal geworden. ,,Misschien moeten we van bepaalde stukken strand gaan zeggen: bij hoog water niet gebruiken.”