Volledig scherm
Emergis in Kloetinge © Eldridge Pentury

SP houdt zorgen over situatie Emergis

MIDDELBURG - De cliëntenstop bij Emergis mag van de baan zijn, volgens de Statenfractie van de SP betekent dit niet dat de problemen nu zijn opgelost.

Volgens de SP moet er al jaren geld bij de specialistische psychische zorg die Emergis verleent, omdat de zorgverzekeraars die onvoldoende vergoeden. Emergis moet dit geld uit 'eigen middelen' bijpassen. 

Statenleden Ger van Unen en Ronald Viergever willen van het dagelijks provinciebestuur weten waar dat geld vandaan komt en of dat ten koste gaat van andere vormen van zorg die Emergis aanbiedt.

De SP hekelt ook de opstelling van minister Edith Schippers en zorgverzekeraar CZ. Beiden hebben geijverd voor de instelling van de Commissie Toekomstige Zorg Zeeland, die naar mening van de SP problematiek van Emergis te veel onder tafel heeft gehouden.

Beiden hebben de afgelopen dagen ook betoogd dat Emergis via de media mensen ongerust heeft gemaakt. De SP vraagt of het provinciebestuur het met Schippers en CZ eens is dat de problematiek niet in de publiciteit had mogen komen.

  1. Zeeuwse ziet bizarre race Schulting: 'Het was gekkenhuis in stadion!'

    Zeeuwse ziet bizarre race Schulting: 'Het was gekkenhuis in stadion!'

    VLISSINGEN - Elien Rienstra zal donderdag 22 februari niet snel vergeten. De Middelburgse zat tijdens de gouden race van shorttrackster Suzanne Schulting in het ijsstadion van Gangneung. ,,Het was een gekkenhuis!'', vertelt de echtgenote van bondscoach Jeroen Otter. ,,Deze racedag was zo overtuigend en bijzonder, wat een ontlading. Ik ben zo blij dat mijn man straks weer vader en man kan zijn na vier maanden in een olympische bubbel te hebben geleefd.''