Volledig scherm
PREMIUM
Thirza van der Does heeft eenvoudigweg geen tijd om te tuinieren: ,,Ik werk zeven dagen per week.” © Ernesta Verburg

Stenen tuin zonder ‘vuulte’ is lekker praktisch

Poll | interactieve kaartLEWEDORP - De woning van Thirza van der Does staat in de Lewedorpse Papaverstraat. Maar in haar tuintje geen papavers of ander onkruid: alleen een paar sprietjes bieslook in één van de drie grote bloempotten in de verder betegelde voortuin. ,,We werken allebei”, zegt Thirza bijna verontschuldigend. ,,Dan heb je geen tijd om te tuinieren.”

Toen ze hier kwam wonen, ruim drie jaar geleden, stonden er nog bomen in de voortuin en perkjes met bodembedekkers. ,,Die hebben we er uit gehaald. Hier hebben we geen omkijken naar. Mijn man zit in het mosseltransport, ik werk zeven dagen per week als kok en interieurverzorger en heb een foodtruck.” 

Een schuur en loungehoek nemen een flink deel van de eveneens betegelde achtertuin in beslag. ,,Die tegels lagen er al. Ik heb wel een verhoogde, beplante border waar ik keukenkruiden in kweek: venkel, rozemarijn, thijm, oregano, munt en bieslook. En er staan nog tomatenplanten en een courgette.” 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Schouwen en Veere in 107 kilometer lange ‘Best of Nature’ fietsroute

    Schouwen en Veere in 107 kilometer lange ‘Best of Nature’ fietsroute

    BURGH-HAAMSTEDE - De ‘Best of Nature Fietsroute’ loopt van Westvoorne via Goeree en Schouwen naar Veere en is 107 kilometer lang. De exacte route staat omschreven in een apart boekje dat vanaf vandaag gratis verkrijgbaar is en werd gezamenlijk ontwikkeld door de vier kustgemeenten. Per gemeente worden de hoogtepunten onderweg uitgelicht. Het initiatief komt voort uit de internationale toerismebeurs in Berlijn. Daar werden beide Hollandse en de twee Zeeuwse kustgemeenten uitgeroepen tot ‘wereldwijd de beste duurzame natuurbestemming'.