Volledig scherm
© GinoPress B.V.

Stikstof-uitspraak raakt 618 Zeeuwse projecten

MIDDELBURG - De stikstofuitspraak raakt liefst 618 Zeeuwse projecten. Het gaat onder meer om de bouw van woningen, geplande bedrijventerreinen en nieuwe winkels. Dat heeft de provincie zojuist bekend gemaakt. 

Eind mei zette de Raad van State een streep door het Programma Aanpak Stikstof (PAS). Onze hoogste rechtsorgaan vond dat de overheid te weinig deed om de natuur te beschermen. Het PAS bestaat sinds 2015 en moet de uitstoot van stikstof terugdringen.

Als gevolg van de uitspraak kwam de bouw van woningen, industrie en wegen stil te liggen. Die werkzaamheden stoten namelijk stikstof uit.

De provincie, waterschap Scheldestromen en de Regionale Uitvoeringsdienst hebben nu voor het eerst concreet op een rijtje gezet om hoeveel projecten het gaat in Zeeland. De meeste hebben te maken met woningbouw en dan vooral kleinschalige projecten van nul tot tien huizen.

Om welke projecten het precies gaat, willen de betrokken organisaties niet zeggen. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Gruwelijke details bekend over de Zeeuws-Vlaamse zedenzaak: ‘Ik doe er wel een pilletje in’
    PREMIUM

    Gruwelijke details bekend over de Zeeuws-Vlaam­se zedenzaak: ‘Ik doe er wel een pilletje in’

    MIDDELBURG - Een moeder uit Terneuzen die jarenlang haar dochters liet misbruiken door haar partner, naaktfoto’s van hen maakte en betrokken zou zijn bij mensenhandel, verkrachting en uitbuiting; het kwam deze week aan bod tijdens de eerste zitting voor de rechtbank in Middelburg. Met het begin van de rechtszaak, kwamen ook de eerste gruwelijke details naar buiten. Officier van justitie Suijkerbuijk sprak van een dossier met kwetsbare slachtoffers. ,,Ze vormden samen een team dat de dochters in de verhuur deed.”