Roxane van den Berg en Tiamo Roose
Volledig scherm
PREMIUM
Roxane van den Berg en Tiamo Roose © Dirk Jan Gjeltema

T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’

VLISSINGEN - Je kunt als ondernemer bij de pakken neer gaan zitten door de coronacrisis, maar daar wil Roxane van den Berg niet aan. De eigenaresse van modezaken Manhattan Domburg en Manhattan Vlissingen komt daarom met een naar eigen zeggen ‘warm, eenvoudig, maar toch alles verbindend ‘feel-goodidee’:  T-shirts met uitnodigende Nederlandse, Duitse en Engelse teksten. ,,Om toeristen straks het beste welkom-teruggevoel ooit te geven.” 

Voor veel Zeeuwse ondernemers zijn het moeilijke tijden: de winkelstraten zijn leeg, toeristen zijn even niet meer welkom. Ook Roxane van den Berg ziet de klandizie in haar winkels teruglopen. ,,Het is heel stil en heel onwerkelijk. Ik sta zelf vooral in de winkel in Domburg, en in het weekend dat toeristen weg moesten uit Zeeland kwamen de mensen hier ontdaan binnen. Dat raakte me heel erg. Het zorgde ook voor negatieve publiciteit in het buitenland, zo van: ‘Zeeland jaagt toeristen weg'. Toen ben ik gaan nadenken: hoe gaan we ze duidelijk maken dat ze straks heel erg welkom zijn?” 

  1. PZC/Drvkkerylezing: Wim Daniëls vertelt over zijn roman 'Quarantaine'.
    Podcast

    PZC/Drvkkerylezing: Wim Daniëls vertelt over zijn roman 'Quarantai­ne'.

    Deze week kwam schrijver Wim Daniëls naar Middelburg voor de PZC/Drvkkerylezing. In gesprek met PZC-verslaggever Jan van Damme vertelde hij over zijn nieuwste boek, de roman ‘Quarantaine’. Bij het gesprek in boekhandel de Drvkkery was met het oog op de coronamaatregelen geen publiek aanwezig. Het interview werd wel opgenomen, zodat geïnteresseerde lezers en alle mensen die dat leuk vinden er toch van kunnen meegenieten.