Volledig scherm
PREMIUM
Thea Landman staat links, met het mutsje, naast haar broers en zus. © Thea Landman, reproductie Marieke Mandemaker

Thea was arm, maar het glas was driekwart vol: ‘Wij vierden het leven’

Weer even thuisHAAMSTEDE - De jeugd van Thea Landman in Haamstede heeft de basis gelegd voor haar actieve leven van nu. Ze kwam uit een arm gezin, maar van beperkingen merkte ze niets. ,,Ik realiseerde het pas als volwassene: mijn ouders hebben botje bij botje gelegd.”

,,Ik werd in 1958 geboren aan de Smalleweg in Haamstede. Dat is nu de Omloopsweg. Haamstede heette nog geen Burgh-Haamstede. De dammen waren er nog niet en de Westhoek van Schouwen was leeg. Maar wat hebben we veel gedaan. Mijn ouders verhuisden toen ik klein was naar de Oude Lage Zoom, waar mijn moeder nog steeds woont naast het huis waar ik opgroeide met m’n drie zussen en drie broers.”

Volgens het woordenboek betekent ‘botje bij botje leggen’ dat iedereen iets bijdraagt, zodat het geld dat nodig is op tafel komt. ,,Zo was het”, beaamt Thea. ,,We hadden het arm thuis. Toch is het glas altijd voor driekwart vol gebleven, we vierden het leven.”

  1. Plan voor Zeeuws themapark dat meer dan duizend banen oplevert
    PREMIUM

    Plan voor Zeeuws themapark dat meer dan duizend banen oplevert

    VLISSINGEN - De kavel waar de marinierskazerne in Vlissingen had moeten verrijzen, is een uitgelezen plek voor een Zeeuws themapark. Algemeen directeur Leon Overdulve van offshorebedrijf OOS International uit Serooskerke heeft een plan klaarliggen voor een attractiepark dat het Chinese bedrijf Fantawild voor viervijfde wil financieren. Het themapark levert 1000 tot 1500 directe banen op en moet per jaar twee miljoen bezoekers trekken om zich te kunnen bedruipen.