Chef Kees Visser van restaurant Cristó met zijn makreelpizza.
Volledig scherm
PREMIUM
Chef Kees Visser van restaurant Cristó met zijn makreelpizza. © Ernesta Verburg

Thuis smullen van de liflafjes van Cristó

Zeeland eetSteeds meer restaurants gaan menu's bezorgen en/of bieden ook afhaalmaaltijden aan. Initiatieven borrelen op om dat aanbod te bundelen. De nieuwe website zeelandeet.nl bijvoorbeeld geeft per regio een overzicht van wat restaurants, eetcafés, snackbars en cateringbedrijven aan bezorg- en afhaalmaaltijden aanbieden. De lijst is al zestig horecazaken lang. In elke rubriek lichten we er eentje uit. 

Restaurant Cristó in Zierikzee, het inpandige pareltje van hotel Mondragon, mag dan potdicht zitten, in de keuken staan toch pannen op het vuur te pruttelen. Cristó is kort na de verplichte sluiting van de horeca al begonnen met bezorg- en afhaalmenu's. Chef Kees Visser dresseert een gerechtje dat straks in een maaltijddoos gaat: een creatieve pizza van bladerdeeg, makreel, soja en ponzu. Visser, een vermaard wedstrijdchef, kookt immers op niveau. Nu zijn gasten het restaurant niet kunnen bezoeken, komt hij naar ze toe.