Tientallen meldingen vanwege stormschade in Zeeland, boulevard Vlissingen weer open

VideoVLISSINGEN - De storm die zondagmiddag over Zeeland raasde heeft op veel plekken voor overlast gezorgd. Tientallen mensen hebben melding gemaakt van stormschade. Het ging om beschadigde daken of omgewaaide bomen. Boulevard Bankert in Vlissingen was uit veiligheidsoverwegingen afgesloten.

Er zijn zeker 48 meldingen binnengekomen van stormschade, liet de Veiligheidsregio Zeeland weten. De meeste stormschade werd in Vlissingen en Middelburg geconstateerd. 

Boulevard Bankert in Vlissingen was afgesloten voor verkeer vanwege de harde wind. De boulevard was niet meer veilig in verband met losgewaaide materialen van onder meer daken en gevels. Toen de wind later op de dag was gaan liggen, mochten mensen weer over de boulevard rijden

Bomen omgewaaid

Een boom op het Hof van Poleij in Yerseke waaide tegen een huis. De brandweer is toen langs gekomen om de boom van het huis in Yerseke trekken en in stukken te zagen. 

Er ontstond lichte schade aan de auto op de Kingstraat in Middelburg, maar het had veel erger kunnen zijn.
Volledig scherm
Er ontstond lichte schade aan de auto op de Kingstraat in Middelburg, maar het had veel erger kunnen zijn. © HVZeeland
Volledig scherm
© 112Midden-Zeeland.nl

Op de Kingstraat in Middelburg viel een boom bijna op een auto. Toch bleef de eigenaar niet volledig schadevrij. Er ontstond lichte schade toen de boom langs het voertuig schuurde. 

Rijstrook snelweg A58 afgesloten

Een rijstrook van de snelweg A58 richting Vlissingen ter hoogte van 's-Heer Arendskerke is enige tijd afgesloten geweest omdat een aanhangwagen omver was geblazen. Bergers hebben de aanhangwagen op hun oplegger getakeld en om de aanhangwagen weg te halen. 

Carnavalsoptochten

De carnavalsoptochten in Sas van Gent, Hulst en Lamswaarde uit veiligheidsoverwegingen niet doorgegaan. In Sas van Gent was er een alternatief programma: vanaf 14.00 uur is een kroegentocht gehouden.

De carnavalsoptocht in ‘s-Heerenhoek (Paerehat) ging wél door, maar dan in verkorte vorm. De burgemeester had zich laten vertellen dat de wind later op de middag zou gaan liggen.“We hebben het volste vertrouwen in het advies van onze meteoroloog", zei de burgemeester.

Code geel

Het KNMI heeft code geel afgegeven vanwege harde windstoten. Met name aan de zuidwestkust waaide het hard. Er werden windsnelheden behaald van 110 kilometer per uur.

De Veiligheidsregio Zeeland adviseerde mensen om te kijken of er losliggende materialen liggen in de tuin of bij bedrijven. Er werd zoveel mogelijk een beroep gedaan op de zelfredzaamheid van burgers. Maar, zo schreef de Veiligheidsregio, als er gevaar is voor mens of dier ‘dan kunt u 112 bellen.’

Een bakwagen werd door de harde wind omver geblazen en kwam op zijn kant terecht op de N257 in Bruinisse. De vrachtwagen kan momenteel niet weggesleept worden omdat het te hard waait. Om te voorkomen dat de bakwagen nog verder van zijn plek waait is het voertuig vast gezet met spanbanden.
Volledig scherm
Een bakwagen werd door de harde wind omver geblazen en kwam op zijn kant terecht op de N257 in Bruinisse. De vrachtwagen kan momenteel niet weggesleept worden omdat het te hard waait. Om te voorkomen dat de bakwagen nog verder van zijn plek waait is het voertuig vast gezet met spanbanden. © AS Media