Volledig scherm
PREMIUM
Kees Bierens, Matty Jesmiatka, Bram Marcusse en Marieke van de Ketterij (vlnr) hopen dat nog meer toeristen naar Zoutelande komen. © Dirk-Jan Gjeltema

Toeristen, zijn we blij dat ze hier zijn? In Zoutelande wat meer dan in Veere...

ReportageHet is stil in Zoutelande. Nog een paar weken en dan begint het weer, weet ondernemer Kees Bierens. Hij hoopt en verwacht dat weer een hoop toeristen naar de Walcherse kustplaats komen. ,,Blij dat ze hier komen”, zegt hij en verwijst daarmee naar de hit van Bløf en Geike Arnaert. Maar even verderop, in Veere... Stadsraadvoorzitter Jan Paul Loeff zegt enigszins gekscherend dat hij het liefst aan het begin van het stadje een toegangspoort plaatst om het aantal dagjesmensen flink te beperken. ,,Helaas kan dat niet.”

Het lied van Bløf, een betere promotiecampagne dan dat nummer is er niet, zegt Bierens over de hit die Zoutelande op de kaart zette. Bierens is voorzitter van de plaatselijke ondernemersvereniging Zomid. Hij hoort van ondernemers dat sinds Zoutelande de hitlijsten bestormde, het bezoek van de Vlamingen sterk toenam. En die toestroom van al die extra bezoekers leidt niet tot problemen. Wat Bierens betreft mogen er nog veel meer toeristen en recreanten komen die kennis willen maken met het strand, de duinen, het dorp en het achterland van Zoutelande. ,,Waar je zo mooi kan fietsen en wandelen.” Hij vertelt vervolgens bijna lyrisch over het strand. ,,Op het zuiden, met passerende schepen die je bijna kan aanraken. En breed, dat strand kan veel drukte aan.”

  1. Voor Oranje-speler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbalclub te duur: ‘Het is zó belangrijk’
    PREMIUM

    Voor Oran­je-spe­ler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbal­club te duur: ‘Het is zó belangrijk’

    VLISSINGEN - Als Saïd Bouzambou, zoals op deze woensdagmiddag, een paar uurtjes over heeft gaat hij het liefst even naar één van de pleintjes in Vlissingen. Dan trapt hij een balletje met de plaatselijke jeugd voor wie de (zaal)voetballer – die ruim vijftig interlands voor het Nederlands zaalvoetbalteam achter zijn naam heeft – een voorbeeld is. Vaak voetbalt Bouzambou met jongens die al lid zijn van een vereniging. Maar heel soms komt het voor dat er ventjes tussen lopen die wel een duwtje in de juiste richting nodig hebben. ,,Dan denk ik: jij moet zo snel mogelijk lid worden van een club.’’ En dan komt het Jeugdsportfonds in beeld.