dishoek
Volledig scherm
dishoek © Oreel Ruben

Toeristische sector steunt oproep Veiligheidsregio: ‘Beperk ongewenste toeloop toerisme’

VLISSINGEN - De toeristische sector in Zeeland steunt de oproep van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) om de toeloop van toeristen een halt toe te roepen. In onze provincie zijn grote zorgen over het toerisme tijdens de coronacrisis. De ziekenhuiszorg kan extra patiënten niet aan.

Er wordt door verschillende partijen nogmaals aangedrongen om op landelijk niveau extra maatregelen te nemen. Dit werd afgesproken in een spoedoverlegtussen Veiligheidsregio Zeeland, de provincie en vertegenwoordigers van de toeristische sector. De toeristische branche sprak daarbij nadrukkelijk de steun uit voor de brief van de Veiligheidsregio Zeeland aan het Rijk.

 In deze unieke situatie is het aantal en het gedrag van onze bezoekers niet te voorspellen, stelt de sector. ‘Sociale contacten zijn daarbij vrijwel niet in te perken en onze zorg kan al heel snel overvraagd worden. Het Zeeuwse standpunt is dat dit een nationaal vraagstuk is. Daarom wordt dringend en snel gevraagd om landelijke maatregelen, richtlijnen of adviezen waarmee ongewenste toeloop van toeristen beperkt of gereguleerd kan worden.’

Vorig jaar kwamen volgens het CBS 2,7 miljoen toeristen naar Zeeland voor een korte of lange vakantie, samen goed voor tegen de 20 miljoen overnachtingen.

Bij het speciaal ingelaste overleg over de coronacrisis waren vertegenwoordigers aanwezig van de Recron Zeeland, Impuls Zeeland, Toeristisch Ondernemend Zeeland, VVV Zeeland, Provincie Zeeland, GGD Zeeland en Veiligheidsregio Zeeland.

  1. Met deze tips van ergotherapeuten Matthijs en Annedien werk je klachtenvrij vanuit huis
    PREMIUM
    VIDEO

    Met deze tips van ergothera­peu­ten Matthijs en Annedien werk je klachten­vrij vanuit huis

    VLISSINGEN - Hoofdpijn na een dag thuiswerken? Stijve schouders en pijn in je onderrug? Misschien ervaar je zelfs wel tintelingen in je vingers of benen. Doordat we nu massaal thuiswerken ontstaan er klachten. Op kantoor kun je met een slinger je bureau omhoog of omlaag bewegen. Heb je een bureaustoel met armleuning. Maar thuis zit je hooguit op je beste eetkamerstoel aan een veel te hoge tafel. En dat is vragen om problemen.