Total geschokt door ingestort tankstation: 'Verschrikkelijk'

VideoPompbeheerder Total is erg geschrokken van de ravage bij het tankstation in het Zeeuwse 's Heer Arendskerke. Vannacht rond 2 uur knakte het dak plots doormidden. Gelukkig stond op dat moment niemand te tanken.  

Het dak kwam bovenop de benzinepompen terecht. Hoewel de winkel van het pompstation dicht was, kan er 's nachts wel getankt worden aan de pompen. Op  het moment van instorten was er toevallig niemand aanwezig. 

,,Het is verschrikkelijk wat er gebeurd is", zegt Total-woordvoerder Jan Willem den Boer. ,,Het is van het grootste belang dat we zo snel mogelijk achterhalen wat er gebeurd is en hoe we dit in het vervolg kunnen voorkomen."

Volledig scherm
Ravage bij de benzinepompen. © Ginopress

Of een constructiefout de oorzaak is van de ravage, is nog niet bekend. ,,Het is te vroeg om al conclusies te trekken. Eerst moeten we de oorzaak onderzoeken." De luifels van het tankstation worden volgens Total regelmatig geïnspecteerd. Hoe vaak precies, is onduidelijk. Den Boer: ,,U kunt er vanuit gaan dat we voldoen aan alle regelgeving." 

De andere tankstations van Total worden voorlopig niet onderzocht. ,,Dat is te voorbarig. Eerst onderzoeken we de oorzaak, daarna kunnen we eventueel maatregelen nemen." 

'Als het vijf uur eerder gebeurde'

Een medewerker van het benzinestation keek vanochtend vreemd op toen zijn collega foto's doorstuurde. ,,Gisterenavond heb ik om 21.00 uur de shop afgesloten. Als het dak vijf uur eerder ingestort was... Maar gelukkig stond mijn auto meer rechts van de shop, dus zou niet geraakt zijn." Volgens hem wordt er 's nachts met grote regelmaat getankt. ,,Gelukkig dat er niemand geraakt is." Hij moet vanmiddag weer gaan werken. ,,Ik heb nog niks gehoord van Total, dus ik zal maar gaan kijken."

Volgens een constructiedeskundige (die anoniem wil blijven) kan het instorten meerdere oorzaken hebben. ,,Roest, overbelasting, er kan iets gebroken zijn, het kan van alles zijn. Het dak is echt doormidden geknakt, maar er zitten zware spanten in. Je kan het alleen met 100 procent zekerheid zeggen na uitgebreide inspectie."

Volledig scherm
Het ingestorte dak. © Ginopress
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement