Beregeningsinstallatie op proefboerderij Rusthoeve. Het water komt uit een bassin waarin hemelwater van bedrijfsdaken en het erf wordt opgevangen.
Volledig scherm
PREMIUM
Beregeningsinstallatie op proefboerderij Rusthoeve. Het water komt uit een bassin waarin hemelwater van bedrijfsdaken en het erf wordt opgevangen. © Delphy

Uien ondergronds beregenen? Proefboerderij Rusthoeve gaat het testen

COLIJNSPLAAT - Zeeuwse boeren komen in droge perioden zoet water te kort. Proefboerderij Rusthoeve in Colijnsplaat test slimme methoden om te voorkomen dat gewassen in kurkdroge weken staan te verpieteren. In maart begint de proefboerderij aan een bijzonder experiment: ondergrondse beregening. 

Ondergrondse beregening? Het klinkt als abracadabra, maar het is geen hocus pocus, weet bedrijfsleider Eelco Boot van De Rusthoeve. 

  1. Deze Zeeuwse ondernemers zijn blij dat ze op tijd hebben geïnvesteerd in een webwinkel
    PREMIUM
    video

    Deze Zeeuwse onderne­mers zijn blij dat ze op tijd hebben geïnves­teerd in een webwinkel

    KLOETINGE - Ideaal is het niet. Met anderhalve meter ertussen wachten tot je bij de bakker aan de beurt bent. Sommige mensen durven zelfs niet meer naar de winkel te komen. Bakker Sjako Boer is blij dat hij op tijd heeft geïnvesteerd in een webwinkel, waar zijn klanten online kunnen bestellen. En daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. ,,We denken er zelfs aan om met Pasen ophaalpunten in te richten.”