Volledig scherm
PREMIUM
Containerschepen MSC Line op de Westerschelde. © Arnoud Lievense / Flyliedutch.nl

Uitbreiding haven Antwerpen stuit op kritiek provincie Zeeland

pollMIDDELBURG - Het plan voor een grootschalige uitbreiding van de containeropslag in de Antwerpse haven krijgt opnieuw forse kritiek van het Zeeuwse provinciebestuur. Antwerpen schat de vaarwegcapaciteit van de Westerschelde te rooskleurig in. Ook de risico's op aanvaringen en het daarbij overboord slaan van containers zijn niet of onvoldoende in beeld gebracht.  

Poll

Westerschelde mag nooit meer verdiept worden

Westerschelde mag nooit meer verdiept worden

 • Eens (72%)
 • Oneens (28%)
1662 stemmen
Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Even zwaaien
is niet genoeg
  PREMIUM
  COMMENTAAR

  Even zwaaien is niet genoeg

  Zwaai naar ons! Deze hartenkreet komt van bewoonster Lilly van Amstel van het verzorgingshuis van SVRZ aan het Noordbolwerk in Middelburg. In een filmpje op YouTube vraagt zij om de eenvoudigste vorm van contact met passerende Middelburgers. Even naar elkaar zwaaien. Dat helpt tegen de vereenzaming van de ouderen. Die is groot: ‘…als iemand zwaait is dat het waard om wakker voor te worden.’ Deze uitnodiging is een schrijnend signaal. Dat zwaaien is leuk en aardig, maar het lost het probleem niet op.