Volledig scherm
Compleet met hergebruikte materialen gebouwd: restaurant The Greenhouse in Utrecht. © Foto Ruud Voest

Uitstapje laat Zeeuwse ondernemers in het toerisme en de horeca snuffelen aan circulair bouwen

VLISSINGEN - Hoe kun je Zeeuwse recreatieondernemers inspireren om circulaire verblijfsaccommodaties en voorzieningen te bouwen? Door ze mee te nemen naar het grootste duurzaamheidscentrum van Nederland en in de keuken laten te kijken van een ‘groene’ speeltuin en een dito restaurant.

Economische Impuls Zeeland biedt ondernemers in de recreatie, horeca en het toerisme de kans te snuffelen in circulair bouwende en werkende bedrijven. De ontwikkelingsmaatschappij zet dinsdag 29 oktober een busreis op touw naar drie mooie voorbeelden. De bus stopt eerst in Rotterdam bij ICDuBo, het grootste duurzaamheidscentrum van het land. 

De tweede stop is bij speeltuin De Ceuvel in Amsterdam, die alleen met duurzame materialen is ingericht. Het bijbehorende café serveert uitsluitend vegetarische en veganistische gerechten. ‘Circulair on Tour’, zoals het uitstapje is gedoopt, eindigt bij het circulair werkende restaurant The Greenhouse in Utrecht. Het paviljoen zelf is volledig circulair gebouwd, grotendeels met hergebruikte materialen. Aanmelden kan via twigt@impulszeeland.nl.