Volledig scherm
De UCR huist is het voormalige stadhuis van Middelburg. © Willem Staat

University College Roosevelt onderaan ranglijst in keuzegids

MIDDELBURG – University College Roosevelt (UCR) in Middelburg staat onderaan de ranglijst van university colleges in de Keuzegids Universiteiten 2018. Het UCR mist als enige van de tien colleges in Nederland de aanduiding ‘topopleiding’.

UCR-studenten hebben hun school minder beoordeeld dan voorgaande jaren, omdat ze het onderwijsprogramma zwaar vinden. Bovendien zijn ze ontevreden over de faciliteiten, waaronder de ICT-voorzieningen. Experts geven wel een zeer positief oordeel over het UCR.

,,Dit is geen goed nieuws”, zegt UCR-dean Bert van den Brink in reactie op de score in de Keuzegids. ,,We zijn niet helemaal verrast, omdat voor de zomer uit de nationale studentenenquête al bleek dat de studenten een lager oordeel gaven.” De score in de Keuzegids is onder meer gebaseerd op die enquête.

Huisvesting

Het UCR heeft naar aanleiding van de klachten een commissie aangesteld en bijeenkomsten met studenten gehouden. Van den Brink: ,,In de bijeenkomsten bleek dat de studenten een hoge werkdruk ervaren. Dat is altijd zo geweest, maar de laatste jaren hebben ze daar meer moeite mee. Wat de reden is, weet ik nog niet.” De klachten over de faciliteiten gaan volgens Van den Brink niet alleen over de ICT-voorzieningen. ,,De huisvesting van de studenten is een groot probleem. Ze zijn niet tevreden over het onderhoud van enkele panden.”

De commissie moet begin december in een rapport helderheid geven over de achtergrond van de klachten en mogelijke oplossingen. ,,We moeten een stap maken en blijven aansluiten bij de andere university colleges.”

Het University College in Venlo is volgens de studenten het beste college van Nederland. 

 1. Van de Put 'stormpoolt' van Middelburg naar Schiphol: fantastisch dat dit kan in ons land

  Van de Put 'stormpoolt' van Middelburg naar Schiphol: fantastisch dat dit kan in ons land

  MIDDELBURG - Ineke van de Put uit Middelburg zat donderdagmiddag toch wel een beetje met de handen in het haar. Ze moest naar Schiphol om haar vlucht naar Vietnam te halen, maar er reden geen treinen. Een oproepje op twitter met de hashtag #stormpoolen bood uitkomst. Twee verschillende automobilisten die ze niet kende, brachten haar al stormpoolend toch op tijd op haar bestemming. ,,Fantastisch dat dit kan in ons land.''
 2. Veel Zeeuwse ouders kunnen zwemles kind niet betalen
  Poll

  Veel Zeeuwse ouders kunnen zwemles kind niet betalen

  VLISSINGEN - Het aantal ouders dat de zwemlessen voor hun kind niet zelf kan betalen neemt toe. Bijna duizend Zeeuwse gezinnen hebben het afgelopen jaar een beroep moeten doen op een bijdrage uit het Jeugdsportfonds. In 2013 ging het nog om 350 kinderen die financiële steun kregen. Sinds het schoolzwemmen in veel gemeenten is afgeschaft, draaien ouders zelf op voor de kosten voor het behalen van een zwemdiploma van zoon of dochter. Dit kan al snel oplopen tot wel 900 euro.