Barend de Lange.
Volledig scherm
PREMIUM
Barend de Lange. © DELTA Fiber Nederland

‘Vaak zijn het de apps die de extra druk op de lijn niet aankunnen’

vitaal beroepVan leerkrachten en zorgmedewerkers tot netwerkbeheerders, vakkenvullers en vuilnismannen, ze hebben in deze coronacrisis ineens allemaal een ‘vitaal beroep’: een baan die de samenleving draaiende houdt in barre tijden. Wie zijn deze onmisbare mensen? De PZC belicht hen de komende tijd. Vandaag: Barend de Lange, manager het Network Operations Center van DELTA.

Werken jullie nog op kantoor?

,,Bijna alle medewerkers van ons netwerkcentrum, dat continu de internetverbinding controleert, werken thuis. Alleen in de nacht is er nog iemand fysiek aanwezig. Puur omdat je op kantoor, met al die beeldschermen, meer controle hebt. En het werkt ook gewoon een stuk prettiger als je moet bellen. Dan merkt de rest van het gezin dat ligt te slapen er niets van. Maar overdag werken we thuis. Overleggen doen we via videoconference. En we appen veel. Dat is niet altijd ideaal. Je mist de nuance in gesprekken. De lichaamstaal. Dat maakt het werk minder efficiënt. Gelukkig zijn we met de volledige bezetting, niemand is ziek en niemand neemt vakantie op. Op die manier vangen we het goed op.”

  1. 12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    12-jarige jongens op rooftocht in Middelburg; naast rugzak stelen ze ook milkshake en frietjes

    MIDDELBURG - De twee 12-jarige jongens uit Middelburg die gisteravond zijn aangehouden voor het bestelen van een 11-jarige jongen met geweld hebben nog meer op hun kerfstok. Terwijl ze door de politie werden gezocht, beroofden ze ook nog eens twee jongens van hun frietjes en milkshake. Het onderzoek loopt nog, maar de twee worden verdacht van het plegen van beroving met geweld en poging beroving.