Yeter Türk maakt en verkoopt zoetigheden - zoals baklava en tulumba - in haar bakkerij/lunchroom Keyf I Alem in de Scheldestraat in Vlissingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Yeter Türk maakt en verkoopt zoetigheden - zoals baklava en tulumba - in haar bakkerij/lunchroom Keyf I Alem in de Scheldestraat in Vlissingen. © lex de meester

Vader zoekt een lam uit, moeder maakt leverbroodjes: Zeeuwse moslims vieren het Offerfeest

VLISSINGEN - ,,Een heel lam, twee kilo kalf”, leest de Afghaan Sohrab Nazari van Idris Markt in de Vlissingse Scheldestraat van het papiertje in zijn hand. Dinsdagmorgen komt de klant het vlees ophalen. Overal in Zeeland beginnen moslims dan aan de eerste dag van het Offerfeest, vergelijkbaar met Kerstmis bij de christenen. Centraal daarin staat het offeren van een schaap, geit, koe, os, buffel of kameel. 

  1. Als je naar Oostkapelle op vakantie gaat, hoef je tenminste niet te testen
    PREMIUM
    video

    Als je naar Oostkapel­le op vakantie gaat, hoef je tenminste niet te testen

    MIDDELBURG - Testen, formulieren of quarantaine, daar heeft Justine Maljaars uit Middelburg geen trek in. ,,We gingen altijd naar Frankrijk, maar nu blijven we in Nederland, vanwege het coronavirus”, vertelt ze. ,,Dat hebben we vorig jaar ook al gedaan. Voor de kinderen hoef je niet ver weg. Het belangrijkste is dat we lekker even weg zijn, en dat de kinderen uit kunnen rusten. En ik vind het héérlijk dat ik ’s ochtends even geen broodtrommels hoef te vullen.”