Volledig scherm
Thermphos © Marcelle Davidse

VCB op vingers getikt over brand bij Thermphos

MIDDELBURG - Het dagelijks provinciebestuur heeft Van Citters Beheer, het bedrijf dat de sanering van het Thermphos-terrein uitvoert, op de vingers getikt. 

De reden voor de formele waarschuwing is dat een brand die in de nacht van 19 op 20 september uitbrak op het terrein van de voormalige fosforfabriek bij Nieuwdorp te laat is gemeld aan de milieudienst RUD Zeeland. ,,De brand is adequaat en correct bestreden", verklaart gedeputeerde Harry van der Maas. ,,Maar we moeten ook scherp letten op wat de spelregels zijn bij mogelijk gevaar. Als je daar een steek laat vallen, kan dat niet zonder consequenties blijven."

 1. Van de Put 'stormpoolt' van Middelburg naar Schiphol: fantastisch dat dit kan in ons land

  Van de Put 'stormpoolt' van Middelburg naar Schiphol: fantastisch dat dit kan in ons land

  MIDDELBURG - Ineke van de Put uit Middelburg zat donderdagmiddag toch wel een beetje met de handen in het haar. Ze moest naar Schiphol om haar vlucht naar Vietnam te halen, maar er reden geen treinen. Een oproepje op twitter met de hashtag #stormpoolen bood uitkomst. Twee verschillende automobilisten die ze niet kende, brachten haar al stormpoolend toch op tijd op haar bestemming. ,,Fantastisch dat dit kan in ons land.''
 2. Veel Zeeuwse ouders kunnen zwemles kind niet betalen
  Poll

  Veel Zeeuwse ouders kunnen zwemles kind niet betalen

  VLISSINGEN - Het aantal ouders dat de zwemlessen voor hun kind niet zelf kan betalen neemt toe. Bijna duizend Zeeuwse gezinnen hebben het afgelopen jaar een beroep moeten doen op een bijdrage uit het Jeugdsportfonds. In 2013 ging het nog om 350 kinderen die financiële steun kregen. Sinds het schoolzwemmen in veel gemeenten is afgeschaft, draaien ouders zelf op voor de kosten voor het behalen van een zwemdiploma van zoon of dochter. Dit kan al snel oplopen tot wel 900 euro.