Volledig scherm
Speedboatjes aan de Walcherse kust. Bij Zoutelande mogen ze helemaal niet aan land komen, een stuk strand bij Westkapelle is de enige plek in de gemeente Veere waar het wel mag. © Cris Sohier

Veere sluit trailerhelling: geen boten meer te water in Zoutelande

VEERE -  Een dag na het speedbootdrama waarbij de 15-jarige Mirthe uit Neer (Limburg) om het leven kwam, sluit Veere de trailerhelling in Zoutelande. Dat moet ervoor zorgen dat in het gebied minder wordt gevaren en dat mensen er veiliger kunnen zwemmen. De gemeente houdt vol dat het niets te maken heeft met het bootongeluk. De trailerhelling in Westkapelle blijft wel in gebruik.

De gemeente Veere heeft het strandvak waar boten te water kunnen gaan gesloten in overleg met Stichting Strandexploitatie Veere. Tijdens laag water is de kans groot dat zwemmers zich buiten de paalhoofden begeven, motiveert de gemeente het besluit. Woordvoerster Daniëlle Kodde van Veere ontkent dat de maatregel is genomen naar aanleiding van het speedbootdrama in Zoutelande. Daarbij kwam gisteren de Limburgse Mirthe om het leven.

 ,,We hebben de maatregel niet genomen naar aanleiding van het ongeval”, zegt Kodde. ,,Als het eb is kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Daarom nemen we de maatregel.” Volgens haar heeft ‘de gemeente geen invloed op de regels buiten de paalhoofden’. Wel kan de gemeente het vaarverkeer in het gebied proberen te beïnvloeden door de trailerhelling op het strand op te heffen. Volgens de gemeente moet de maatregel zorgen voor minder vaarverkeer in het gebied en het vergroten van de zwemveiligheid.

De gemeente kan nu niet veel zeggen, omdat de politie nog onderzoek doet naar het dodelijke ongeval. De gemeente benadrukt dat ‘het tragische ongeval van afgelopen dinsdag buiten het strandvak’ is gebeurd waar de trailerhelling is. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement