Volledig scherm
PREMIUM
De Sluise burgemeester Marga Vermue (koploper) tijdens het NK voor Burgemeesters in Beek en Donk in 2017. © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Vermue racet voor de winst tijdens het NK voor burgemeesters in Sluis

SLUIS - Burgemeester Marga Vermue gaat zaterdag de eer van de gemeente Sluis en haar titel verdedigen tijdens het Nederlands Kampioenschap Wielrennen voor Burgemeesters. Het parkoers gaat om Breskens. 

Het NK voor burgemeesters is onderdeel van de Wielerdag Nederlandse Gemeenten die elk jaar wordt gehouden. Burgemeesters, wethouders en gemeentesecretarissen laten de dossiers in de gemeentehuizen even voor wat ze zijn en gaan peddelen voor plezier en voor de winst. Deze keer doet de wielerdag de gemeente Sluis aan en dat is niet toevallig. Burgemeester Marga Vermue heeft wielrennen als hobby en won het NK voor Burgemeesters al meermaals. De vrouwenrit dan, want voor de mannen is een apart kampioenschap. 

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Even zwaaien
is niet genoeg
    PREMIUM
    COMMENTAAR

    Even zwaaien is niet genoeg

    Zwaai naar ons! Deze hartenkreet komt van bewoonster Lilly van Amstel van het verzorgingshuis van SVRZ aan het Noordbolwerk in Middelburg. In een filmpje op YouTube vraagt zij om de eenvoudigste vorm van contact met passerende Middelburgers. Even naar elkaar zwaaien. Dat helpt tegen de vereenzaming van de ouderen. Die is groot: ‘…als iemand zwaait is dat het waard om wakker voor te worden.’ Deze uitnodiging is een schrijnend signaal. Dat zwaaien is leuk en aardig, maar het lost het probleem niet op.