Volledig scherm
PREMIUM
© Irene Wouters

Verwachte toename werkloosheid is kans voor Zeeuwse bedrijven

VLISSINGEN - Voor het eerst in jaren neemt de werkloosheid toe. Dat is niet per se negatief. Het betekent dat meer mensen naar een baan gaan zoeken en banen, daarvan zijn er in Zeeland nog nooit zoveel geweest.

Het Economisch Bureau van ING verwacht dat de werkloosheid dit jaar stijgt van 3 procent nu, naar 3,5 procent aan het eind van het jaar. Ook in Zeeland komen meer mensen beschikbaar op de arbeidsmarkt.

Dat lijkt dus goed nieuws voor Zeeuwse bedrijven, stelt macro-econoom Marcel Klok van ING. ,,Een stijgende werkloosheid zorgt voor meer mensen op de arbeidsmarkt en dat biedt kansen voor het bedrijfsleven.” Toch maakt hij een voorbehoud. Voor niemand is het leuk om zonder werk thuis te zitten. ,,Daarom hebben we het werkloosheidspercentage het liefst zo laag mogelijk.” 

 1. Met deze tips van ergotherapeuten Matthijs en Annedien werk je klachtenvrij vanuit huis
  PREMIUM
  VIDEO

  Met deze tips van ergothera­peu­ten Matthijs en Annedien werk je klachten­vrij vanuit huis

  VLISSINGEN - Hoofdpijn na een dag thuiswerken? Stijve schouders en pijn in je onderrug? Misschien ervaar je zelfs wel tintelingen in je vingers of benen. Doordat we nu massaal thuiswerken ontstaan er klachten. Op kantoor kun je met een slinger je bureau omhoog of omlaag bewegen. Heb je een bureaustoel met armleuning. Maar thuis zit je hooguit op je beste eetkamerstoel aan een veel te hoge tafel. En dat is vragen om problemen.
 2. T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’
  PREMIUM

  T-shirts moeten toerist straks warm welkom geven: ’Zeeland mist jou!’

  VLISSINGEN - Je kunt als ondernemer bij de pakken neer gaan zitten door de coronacrisis, maar daar wil Roxane van den Berg niet aan. De eigenaresse van modezaken Manhattan Domburg en Manhattan Vlissingen komt daarom met een naar eigen zeggen ‘warm, eenvoudig, maar toch alles verbindend ‘feel-goodidee’: T-shirts met uitnodigende Nederlandse, Duitse en Engelse teksten. ,,Om toeristen straks het beste welkom-teruggevoel ooit te geven.”