Volledig scherm
PREMIUM
Karel Dingemanse staat voor een luchtfoto van de locatie van het toekomstige Waterpark Veerse Meer. Hij nam het initiatief voor een petitie tegen het vakantiepark, die in minder dan twee weken 11.500 keer is ondertekend. © Lex de Meester

Verzet tegen Waterpark Veerse Meer kan vakantiepark nog aanpassen, maar niet meer tegenhouden

ANALYSEARNEMUIDEN - Het verzet tegen de bouw van een nieuw vakantiepark aan het Veerse Meer bij Arnemuiden blijft groeien. Of het veel zal uithalen, is zeer de vraag.

De petitie die Karel Dingemanse uit Arnemuiden op vrijdag 7 juni lanceerde tegen de bouw van Waterpark Veerse Meer is nu al 11.500 keer ondertekend. In 2017 leverde een protest tegen Brouwerseiland 19.000 handtekeningen op. Dat ging om dertien kunstmatige eilanden van in totaal 55 hectare in de Grevelingen met ruim 300 vakantievilla’s. Ook dat verzet richtte zich ook op behoud van natuur, rust en ruimte. Brouwerseiland strandde zowel politiek als juridisch.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    NIEUWDORP - Bij Zeeland Refinery in Nieuwdorp is de extra reactor voor de hydrocracker, het kloppend hart van de olieraffinaderij, aangekomen. Het gevaarte van 600 ton is op zijn plek gehesen. Volgend jaar wordt de extra reactor aangesloten. Daarmee kan de hydrocracker energiezuiniger werken en kan hij nog beter de internationale concurrentie aan. Per jaar wordt 10.000 ton C02 (koolstofdioxide) minder uitgestoten. Aandeelhouders Total en Lukeoil hebben 40 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding.