Volledig scherm
PREMIUM
Patrick van Straten met kinderen in Mali.

Veteraan Patrick van Straten uit Terneuzen hoopt op weerzien met koning: ‘Elke onderscheiding is een eer’

TERNEUZEN - Patrick van Straten hoopt dat hij volgende week zaterdag weer oog in oog staat met koning Willem Alexander. Net als negen jaar terug in Afghanistan, waar de 53-jarige Terneuzenaar een militaire missie volbracht, krijgt hij een herinnering opgespeld. Deze keer tijdens Veteranendag in Den Haag. ,,Elke onderscheiding is voor mij een eer.”

Van wie Van Straten op het Binnenhof het ereteken krijgt, is nog onbekend. Mocht het de koning - in 2010 als prins op bezoek in Kandahar - zijn, dan zal die de Zeeuw niet meer herkennen. Maar Van Straten geniet sowieso. Van de hele entourage, de onderscheiding zelf en de waardering die erbij hoort. ,,Voor onze missie in Afghanistan kreeg iedereen een HIM-medaille, een onderscheiding die hoort bij Humanitaire Internationale Missies. Op het lintje zat een gesp met ‘ISAF’ erop. En daar komt volgende week een gesp bij, met de aanduiding ‘VN Operaties’.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    NIEUWDORP - Bij Zeeland Refinery in Nieuwdorp is de extra reactor voor de hydrocracker, het kloppend hart van de olieraffinaderij, aangekomen. Het gevaarte van 600 ton is op zijn plek gehesen. Volgend jaar wordt de extra reactor aangesloten. Daarmee kan de hydrocracker energiezuiniger werken en kan hij nog beter de internationale concurrentie aan. Per jaar wordt 10.000 ton C02 (koolstofdioxide) minder uitgestoten. Aandeelhouders Total en Lukeoil hebben 40 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding.