Volledig scherm
© Thinkstock

Vier jonge mannen uit Tholen aangehouden voor gewelddadige diefstal auto in Rilland

RILLAND - De politie heeft de afgelopen dagen vier jongens aangehouden op verdenking van een gewelddadige autodiefstal afgelopen maandag. De eigenaar van het voertuig werd daarbij bedreigd met een (nep)vuurwapen.

De 60-jarige eigenaar uit de gemeente Tholen werd maandagavond op de Markiezaatsweg in Rilland het slachtoffer van de gewelddadige diefstal. Tussen 21 en 21.30 uur werd hij door vier mannen gedwongen zijn autosleutel af te geven; een van de mannen bedreigde de man daarbij met een (mogelijk nep-)vuurwapen. Daarna ging het viertal er met de auto vandoor.

De aangehouden mannen komen allemaal uit Tholen; drie van hen zijn 19 jaar oud, de ander is 18 jaar. De verdachten zijn voor nader onderzoek opgesloten en zullen worden verhoord over hun rol in de zaak. Ze mogen alleen contact hebben met hun advocaat. Morgen is is de voorgeleiding aan de rechter-commissaris. De auto en de persoonlijke spullen van het slachtoffer zijn teruggevonden.

Het slachtoffer werd maandagavond geholpen door twee vissers, die aan het kanaal zaten. De politie heeft kort daarna een getuigenoproep gedaan. Of dat heeft geleid tot de aanhouding van de jongemannen, is niet bekend.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement