Benjamin van der Spek: Raudur uit de serie Northern.
Volledig scherm
PREMIUM
Benjamin van der Spek: Raudur uit de serie Northern. © Nico Out

Visies op fotografie en natuur in Kult Expo en Galerie T

RECENSIEFotografie kent veel gezichten. Drie ervan zijn in Zeeland te zien. Het gaat om kleine presentaties die smaken naar meer.

Benjamin van der Spek (Pijnacker, 1972) woont sinds 2002 in Zeeland en toont in Kult Expo zeven fraai geprinte foto’s uit de reeks Northern. Hij maakte ze in IJsland waar het noorderlicht ’s nachts indrukwekkende groene sluiers door het diepblauwe uitspansel weeft. Veel fotografen zullen het daarmee doen, maar Van der Spek gaat verder. Hij kiest bijvoorbeeld locaties als een vuurtoren of een romp van een neergestort vliegtuig. Die ontmoeting tussen wat mensen maakten en de eindeloze ruimte versterkt zowel de nietigheid van het menselijke als de grootsheid van het universum.

  1. Feyenoord-shirt en boek als extra prijs tekenwedstrijd
    PREMIUM
    VIDEO

    Feyenoord-shirt en boek als extra prijs tekenwed­strijd

    KATS - ,,Ik vond die Feyenoord-tekenwedstrijd gelijk een hartstikke leuk idee”, zegt Matty Verkamman over de actie van de Kapelse wethouder Jon Herselman. De sportjournalist/schrijver/uitgever besloot ook een duit in het prijzenzakje te doen. Hij stelde een speciale editie van het binnenkort te verschijnen boek over de Europa Cup 1-finale van Feyenoord beschikbaar. Compleet met retro-shirt en handtekening van een speler naar keuze.