Staatssecretaris Barbara Visser komt aan op het Abdijplein in Middelburg voor een gesprek over de marnierskazerne.
Volledig scherm
Staatssecretaris Barbara Visser komt aan op het Abdijplein in Middelburg voor een gesprek over de marnierskazerne. © Dirk-Jan Gjeltema

Visser na ‘koel’ gesprek Middelburg: Besluit verhuizing marinierskazerne staat nog steeds

Staatssecretaris Barbara Visser (VVD, Defensie) heeft vanochtend in Middelburg niets willen zeggen over hoe groot de kans is dat de marinierskazerne alsnog naar Vlissingen komt. Na een gesprek van een uur op het provinciehuis bleef ze erbij dat het besluit dat in 2012 is genomen, nog steeds staat. Wethouder Albert Vader van Vlissingen omschreef de sfeer tijdens het gesprek met de staatssecretaris als ‘koel’.

De staatssecretaris kwam naar Middelburg omdat vorige week duidelijk werd dat de verhuizing van Doorn naar Vlissingen op losse schroeven staat. De provincie en de gemeente Vlissingen voelden zich ernstig geschoffeerd door het gerucht dat Visser af wil van een verhuizing van de marinierskazerne naar Vlissingen omdat er dan een leegloop bij het korps dreigt.  

Bij aankomst op het Abdijplein zei de staatssecretaris het gesprek rustig te zullen aangaan. Op de vraag of ze veel boze gezichten verwacht te zien, antwoordde ze bevestigend. ,,Ik denk het wel, ja.’’ 

Na een uur kwam het gezelschap naar buiten. Visser liet weten dat het besluit dat er een nieuwe kazerne in Vlissingen komt, wat haar betreft nog steeds staat. Verder liet ze over het gesprek niets los. Volgens Zeeuwse aanwezigen is er niet gesproken over eventuele compensatie voor Zeeland als de komst van de mariniers toch niet doorgaat.

  1. Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’
    PREMIUM
    reportage

    Sporters en clubs missen elkaar: ‘Verenigen doe je samen. Dat gaat nu even niet’

    ARNEMUIDEN - Nergens is waarschijnlijk de ‘korvendichtheid’ zo groot als in Arnemuiden. Maak je een ronde door het Walcherse dorp, dan zie je overal knalgele manden boven de schuttingen uitsteken. Nu er vanwege het coronavirus niet in clubverband gesport mag worden, biedt dat uitkomst voor veel leden van TOP. Maar daarmee is ook meteen het enige positieve genoemd. De club krijgt - net als alle andere - een grote klap te verwerken.