Volledig scherm
PREMIUM
De ARM-18 heeft de pulselektroden vervangen door wekkerkettingen. © Theo Giele

Vlaamse onderzoeker Hans Polet: ‘Wetenschap machteloos in pulsdiscussie’

OOSTENDE - België heeft de pulsvisserij in haar twaalfmijlszone verboden. De Vlaamse onderzoeker Hans Polet heeft begrip voor het politieke besluit, maar betreurt dat de techniek zonder wetenschappelijke gronden de nek is omgedraaid. 

Hans Polet volgde als directeur visserij van het Instituut voor Landbouw-, Visserij- en Voedingsonderzoek (ILVO) in Oostende de ontwikkeling van de pulsvisserij de afgelopen tien jaar op de voet. Polet is positief over de puls, toch verbood ‘zijn’ minister Koen Van den Heuvel per direct het elektrisch vissen.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Even zwaaien
is niet genoeg
    PREMIUM
    COMMENTAAR

    Even zwaaien is niet genoeg

    Zwaai naar ons! Deze hartenkreet komt van bewoonster Lilly van Amstel van het verzorgingshuis van SVRZ aan het Noordbolwerk in Middelburg. In een filmpje op YouTube vraagt zij om de eenvoudigste vorm van contact met passerende Middelburgers. Even naar elkaar zwaaien. Dat helpt tegen de vereenzaming van de ouderen. Die is groot: ‘…als iemand zwaait is dat het waard om wakker voor te worden.’ Deze uitnodiging is een schrijnend signaal. Dat zwaaien is leuk en aardig, maar het lost het probleem niet op.