Het vliegtuigje boven het centrum van Middelburg. Inzet: vlag met de tekst terreur-revolutie.
Volledig scherm
Het vliegtuigje boven het centrum van Middelburg. Inzet: vlag met de tekst terreur-revolutie. © Theo Giele

Vliegtuig met spandoek 'terreur/revolutie' zorgt voor commotie in Middelburg

updateEen vliegtuig dat vrijdagochtend boven het centrum van Middelburg vloog heeft tot verontruste telefoontjes geleid. Het toestel vloog rond met een spandoek met de tekst 'terreur-revolutie'.

Het toestel hing ongeveer een kwartier boven het centrum van Middelburg. Van de vliegacties zijn opnames gemaakt voor een videokunstwerk van de Vlissinger Dani Ploeger. Het is onderdeel van project 'beelden in de openbare ruimte' van kunstgalerie Ceasuur. De video waar het voor bedoeld is, wordt daar morgen vertoond.

Onrust

De gemeente Middelburg kreeg verschillende meldingen binnen. En bij Vliegveld Midden-Zeeland stond de telefoon direct roodgloeiend. Directeur Enno Belderok zegt dat er zeker acht telefoontjes zijn binnengekomen op een tijdsbestek van nog geen tien minuten. Het is volgens hem een toestel van SandAir in Rotterdam, een bedrijf dat gespecialiseerd is in vliegtuigreclame. Dat heeft het betreffende bedrijf inmiddels ook bevestigd.

Belderok: ,,Toen we het vliegtuig zagen opstijgen dachten wij meteen: dit is op het randje. Zo'n tekst maakt mensen ongerust. Daarom hebben we het vliegtuig teruggeroepen. Dus inmiddels hangt-ie niet meer in de lucht."