Volledig scherm

Vlissinger (32) vrijgelaten in zaak-Hrieps, blijft nog wel verdachte

VLISSINGEN - De 32-jarige Vlissinger die vorige week als elfde verdachte werd opgepakt voor de overval na muziekfestival Hrieps is vrijgelaten. Hij wordt nog wel verdacht van betrokkenheid bij de roof. 

Agenten haalden de man precies een week geleden op in zijn huis in de Vlissingse wijk Westerzicht. Een dag later ging de politie terug naar de woning om naar de bewijzen te zoeken. Of er toen wat is meegenomen, zegt de politie niet.

Justitie ziet nog steeds geen link tussen de elf verdachten die in beeld zijn en de organisatie van Hrieps. Vijf mannen zitten nu achter de tralies: een 24-jarige Vlissinger, een 22-jarige Goesenaar, een 22-jarige Nijmegenaar en twee 32-jarige mannen uit Goes. Een 20-jarige vrouw,  een 54-jarige vrouw (beiden uit Goes), een man en vrouw uit ‘s-Heer Arendskerke worden ook verdacht van betrokkenheid, maar zij zitten niet vast. Een 22-jarige man uit Domburg was ook aangehouden, maar is vrijgelaten. Hij is nog wel verdacht. 

Bij de overval namen drie gemaskerde mannen in de nacht van 11 op 12 mei de dagopbrengst van Hrieps mee: volgens de organisatie ongeveer 500.000 euro.