Volledig scherm
De rechtbank in Middelburg. © Peter Nicolai

Vlissinger ontkent brute verkrachtingen Badoo- en Tinderdates

De 34-jarige Vlissinger Stephan T., die ervan wordt beschuldigd dat hij zeker zeven vrouwen op zeer brute wijze heeft verkracht of mishandeld tijdens het daten, ontkent dat vandaag voor de rechtbank in Middelburg. Ook zou hij sommigen van hen bedwelmd hebben en tijdelijk hun telefoon hebben afgepakt. Dat zou zijn gebeurd in 2017 en 2018.

T. zei dat het allemaal flink wordt overdreven. ,,Ik ben nog nooit aan seks begonnen met een vrouw die dat niet wilde. Ik heb nooit een vrouw bedwelmd of drugs gegeven.” Een van de slachtoffers liep zulk ernstig letsel op dat zij moest worden geopereerd. Deze vrouw kan geen kinderen meer krijgen en moet medicijnen blijven slikken. Het slachtoffer zegt dat haar kwaliteit van leven voorgoed is verpest. 

De verdachte gaf wel toe dat hij dat letsel heeft veroorzaakt en betuigt spijt. Het slachtoffer eist bijna een ton schadevergoeding. Ook de andere slachtoffers eisen schadevergoedingen.

De man weigerde naar eerdere inleidende zittingen te komen, maar de rechtbank had bevolen dat hij moest komen. Ook vijf van de slachtoffers zijn aanwezig.

Tinder

De man kwam via datingsites als Badoo en Tinder in contact met zijn slachtoffers, om vervolgens na een of meer ontmoetingen toe te slaan. De slachtoffers werden geboeid, mishandeld en gruwelijk verkracht. Volgens de verdachte vroeg hij ‘de vrouwen steeds wat ze wilden'. Ook het vastbinden besprak hij naar eigen zeggen met de vrouwen. ,,Als een vrouw duidelijk maakte dat ze wilde stoppen, stopte ik.”

Zeven slachtoffers hebben aangifte gedaan, maar het Openbaar Ministerie gaat ervan uit dat de Vlissinger meer vrouwen heeft misbruikt. Het Openbaar Ministerie beschuldigt T. ook van het bezit van hennepplanten, diefstal van stroom en oplichting van het netwerkbedrijf.

Verslaggever Theo Giele doet live verslag via Twitter.