Volledig scherm
De verdachte uit Vlissingen blijft voorlopig vastzitten. © Eldridge Pentury

Vlissingse verdachte van vechtpartij in Goes langer vast. ‘Hij is een tikkende tijdbom’

MIDDELBURG - De 24-jarige S.R. uit Vlissingen die wordt verdacht van poging tot doodslag op twee mannen in Goes blijft nog langer vastzitten. Er moet meer psychologisch onderzoek worden gedaan om te kunnen bepalen welke straf voor hem het beste is.

Dat heeft de rechtbank in Middelburg vanochtend besloten. R. kreeg op 20 mei op de Kolveniershof in Goes ruzie met R. van M. en J. P. Hij zou daarop de Albert Heijn zijn binnengelopen en een vleesmes hebben gestolen. Met het mes in de hand dreigde hij de twee neer te steken

De zaak kwam begin september al voor de rechter. Toen besloot de rechter hem langer vast te houden tot de zaak inhoudelijk kon worden behandeld. Vandaag zou de verdachte zich voor de rechter moeten verantwoorden. Maar zover kwam het vanochtend niet.

Stoornis

Uit onderzoek blijkt dat de verdachte een stoornis heeft en dat het gevaar op herhaling groot is. De officier van justitie sprak van een ‘tikkende tijdbom die mensen wel zou kunnen neersteken’. Een lichte behandeling zal niet werken, denken deskundigen. Het opleggen van tbs (al dan niet met dwangverpleging) lijkt hen dan weer een te zware maatregel. Maar om te kunnen bepalen wat dan wel een passende straf is en hoe de stoornis kan worden aangepakt, is meer onderzoek nodig. Dat gebeurt in de komende tijd. 

De verdachte zal uiterlijk over drie maanden weer voor de rechter moeten verschijnen.

  1. Marten (51) herdenkt de Ramp in het water: ‘Ik wil voelen hoe mijn opa en oma zich voelden’
    PREMIUM

    Marten (51) herdenkt de Ramp in het water: ‘Ik wil voelen hoe mijn opa en oma zich voelden’

    KORTGENE - Putje winter de Noordzee inplonzen klinkt niet heel aanlokkelijk. Maar Marten Klop (51) uit Kamperland doet dat zaterdag met een speciale reden. Hij duikt het ijskoude water in als steunbetuiging aan iedereen die de watersnoodramp meemaakte. In het bijzonder zijn grootouders uit Kats, die op die februaridag in 1953 een hachelijk avontuur beleefden. „Ik wil voelen hoe zij zich voelden.”