Voor alle asielplanten heeft Femke een bijzondere bestemming

VIDEOMIDDELBURG - Op iedere school horen planten, vindt Femke Vos de Wael. En daarom geeft ze regelmatig een hele bak planten weg. Allemaal weesjes uit haar plantenwinkel, Plantaardig. Die staat namelijk vol hotelgasten en asielzoekers.  

Geur van vocht en aarde. Op de vloer is een paadje vrijgelaten. Aan weerszijden staan en hangen honderden planten. Femke Vos de Wael loopt door de winkel, die meer wegheeft van een oerwoud, naar een enorme Caryota mitis. Een asielplant is het, met pijn in het hart achtergelaten door de vorige eigenaar, Marleen Kruit. Zo nu en dan komt die langs om te kijken hoe het gaat met haar vissenstaartpalm. ,,Ik mis hem. Ik was er altijd mee in de weer. Lekker nat spuiten, met water zonder kalk. Beetje tegen praten. Hij hoorde echt bij mij”, zegt Kruit. 

  1. Kleiner wonen in je eigen dorp kan vaak niet. Zo zit Piet (82) vast in zijn te grote huis met te grote tuin
    PREMIUM

    Kleiner wonen in je eigen dorp kan vaak niet. Zo zit Piet (82) vast in zijn te grote huis met te grote tuin

    SLUISKIL - Kleiner gaan wonen in je eigen dorp is voor oudere Zeeuwen vaak een probleem. Er zijn te weinig (betaalbare) appartementen en daarom blijven ze noodgedwongen maar in hun te grote huis wonen. De 82-jarige Piet Vermeulen uit Sluiskil dacht de oplossing gevonden te hebben, maar de bouw van het appartementengebouw ging uiteindelijk niet door. Dus blijft hij wonen in zijn te grote huis met een te grote tuin.