Volledig scherm
PREMIUM
Rene Raggl uit Zierikzee zoekt andere singles voor een wandeling of andere leuke activiteiten om elkaar te leren kennen. © Sandra Schimmelpennink

Vrijgezellig Zeeland zoekt de ware Valentijn op een wandeling met een beker chocolademelk

ZIERIKZEE - Je bent veertig en nog steeds vrijgezel. Gewoon, omdat je lang druk bent geweest met je carrière en de juiste nog niet bent tegengekomen. Aan datingsites heb je een broertje dood. Maar in de kroeg op een wildvreemde vrouw afstappen, zit evenmin in je aard. Dus trekt Rene Raggl de stoute schoenen aan en begint hij een activiteitenclub. Om lotgenoten in Zeeland bij elkaar te brengen.

Het valt niet mee in deze tijd om aan de man of vrouw te komen, ervaart de in Zierikzee woonachtige Oostenrijker. Zeker niet wanneer je meeste vrienden en collega's al een relatie hebben. ,,Ga je een keer naar de kroeg, dan staat de muziek vaak te hard om überhaupt een fatsoenlijk gesprek te kunnen beginnen. In de sportschool loopt iedereen met een koptelefoon op. En verder zit tegenwoordig iedereen vrijwel constant en overal met hun neus in een mobieltje. Niemand kijkt meer links of rechts. Het sociale leven is er echt niet makkelijker op geworden.”

  1. Nieuw boek stelt predikant Wim Jansen gerust: ‘Ik wil dit gezegd hebben’
    PREMIUM

    Nieuw boek stelt predikant Wim Jansen gerust: ‘Ik wil dit gezegd hebben’

    Wim Jansen was al eens in het ‘Vlammend Paradijs’. Nu is hij er weer, in dat verdwenen gehucht bij Terneuzen. Hij tekent er zijn vader en zichzelf in ‘O vader wij zijn samen geweest’. Jazeker, zijn nieuwe boek is belangrijk voor hem. Heel belangrijk. Wim Jansen: ,,Bij de voltooiing ervan had ik het gevoel: zo, dat heb ik in elk geval geschreven, want dit wil ik gezegd hebben.” Het stelt hem gerust: ,,Zeker als je weet dat een uiterst vervelende ziekte je bij de kladden heeft. Meneer K heeft zich op veel meer plekken uitgezaaid dan ik voor mogelijk hield.”