Volledig scherm
Opening gaybrapad in Vlissingen. © Lex De Meester

Vrouw in piemelpak verstoort opening gaybrapad Vlissingen

De opening van het regenboogzebrapad bij CineCity in Vlissingen werd zaterdag ontsierd door een vrouw in een plastic penispak. Zij posteerde zich pontificaal achter wethouder Josephine Elliott. Het ging om een vrouw uit Vlissingen die een vrijgezellenfeest vierde. 

Gemeente, CineCity en LHBT Netwerk Zeeland distantieerden zich 'met klem' van haar 'smakeloze' optreden en benadrukten dat het om een zelfstandige actie ging. Het gaybrapad, het eerste in Zeeland, is bedoeld om aandacht te vragen voor diversiteit en acceptatie van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders.

  1. Ook natuurorganisaties willen meer toezicht in buitengebied

    Ook na­tuur­or­ga­ni­sa­ties willen meer toezicht in buitengebied

    VLISSINGEN - Natuurmonumenten en Het Zeeuwse Landschap ondersteunen de roep om meer toezicht in het buitengebied. "Afvaldumpingen, brandstichting en stroperij komen steeds vaker voor en de pakkans wordt steeds kleiner", schrijven zij. Ze reageren daarmee op het besluit van de Regionale Uitvoerings Dienst Zeeland (RUD) om milieu-inspecteurs voorlopig niet meer buiten kantooruren in te zetten omdat hun veiligheid niet gewaarborgd zou zijn.