Het strand bij Zoutelande was begin april zo goed als leeg. Dat zal tijdens de Hemelvaart anders zijn.
Volledig scherm
PREMIUM
Het strand bij Zoutelande was begin april zo goed als leeg. Dat zal tijdens de Hemelvaart anders zijn. © Lex De Meester

VVV Zeeland schat in: verblijfsaccommodaties tijdens Hemelvaart tot maximaal 30 procent bezet

MIDDELBURG - Hoe zonnig Hemelvaart ook wordt, de VVV Zeeland verwacht dat maximaal 30 procent van de hotels, pensions, vakantiehuizen en campingplaatsen wordt bezet door toeristen. 

VVV-directeur Erik van den Dobbelsteen schat dat er de komende dagen 30.000 tot 40.000 toeristen in Zeeland verblijven. ,,Maar dat is een ruwe schatting. We weten niet hoeveel dagjesmensen we kunnen verwachten. Daarom is het noodzakelijk de vinger aan de pols te houden. Op pleisterplaatsen moet het niet té druk worden.”

Duitsers 

 Verblijfsaccommodaties mogen sinds 15 mei de helft van hun slaapplaatsen verhuren. Van den Dobbelsteen gaat er vanuit dat die 50 procent niet wordt gehaald. ,,Het is lastig in te schatten, maar we hebben wel een grof beeld. We missen de grootste groep: de Duitsers. Die zijn nog voorzichtig. Belgen mogen vooralsnog hun land niet verlaten, dus die groep valt weg. En ook bij een aantal Nederlandse vaste gasten bespeuren we aarzelingen. Het verblijfstoerisme komt wel op gang, maar het gaat nog schoorvoetend.”

Quote

Mensen willen er toch even uit

Baptiste van Outryve, Roompot Vakanties
  1. Inger zag na maanden gehandicapte Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’
    PREMIUM
    video

    Inger zag na maanden gehandicap­te Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’

    HEINKENSZAND - Dan lacht ze, dan weer huilt ze, dan wordt ze 's nachts wakker en schreeuwt om mama en papa. Rosan Ouwerkerk uit Heinkenszand is 27 jaar maar heeft het ontwikkelingsniveau van een peuter en kan niet praten. Leg dan maar eens uit waarom papa en mama al maanden niet meer op bezoek mogen komen vanwege een sluimerend virus dat rondwaart in de samenleving. ,,Ik moest de tas met ijsthee en chips voor haar aan het hek hangen, want ze mocht ons echt niet zien", vertelt moeder Inger.