Volledig scherm
© ANP

Wat doe jij als eerste als we straks weer alles mogen?

Een drankje op het terras, lekker uit eten gaan, opa en oma bezoeken, naar een festival gaan of weer lekker sporten met je team. Allemaal dingen die we nog zeker tot 28 april moeten laten, maar waar we waarschijnlijk wel erg naar uitkijken. Wat ga jij als eerste doen als de maatregelen versoepeld worden? Meteen een bezoekje brengen aan de kapper of die verre vriend of familielid opzoeken? 

Het kan iets kleins of juist iets heel groots zijn. Voor jou en iedereen om je heen. Als je jouw moment met ons wil delen, mail dat dan naar chefnieuws@pzc.nl. Zet er je naam, woonplaats en leeftijd bij, en voeg eventueel een foto toe. 

Wij maken een selectie, die later deze week online en in de krant verschijnt. 

 1. Geen theatervoorstellingen voor 30 man in Zeeland: ‘Dan moet degene die naar de wc wil, zijn vinger opsteken’
  PREMIUM

  Geen theater­voor­stel­lin­gen voor 30 man in Zeeland: ‘Dan moet degene die naar de wc wil, zijn vinger opsteken’

  MIDDELBURG - Ze mogen open, maar ze blijven dicht. Geen enkel Zeeuws podium gaat vanaf maandag voorstellingen programmeren voor maximaal 30 man publiek. September wordt al moeilijk, zeker als er dan nog steeds niet meer dan 100 mensen in de zaal mogen. ,,Het knelt aan alle kanten”, benadrukt Frans Lievens van Zeelandtheaters. ,,Niet alleen voor theaters, maar ook voor impresariaten en artiesten. Ik heb artiesten zien huilen.”
 2. Inger zag na maanden gehandicapte Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’
  PREMIUM
  video

  Inger zag na maanden gehandicap­te Rosan weer: ‘Ik moest mijn eigen dochter ontlopen’

  HEINKENSZAND - Dan lacht ze, dan weer huilt ze, dan wordt ze 's nachts wakker en schreeuwt om mama en papa. Rosan Ouwerkerk uit Heinkenszand is 27 jaar maar heeft het ontwikkelingsniveau van een peuter en kan niet praten. Leg dan maar eens uit waarom papa en mama al maanden niet meer op bezoek mogen komen vanwege een sluimerend virus dat rondwaart in de samenleving. ,,Ik moest de tas met ijsthee en chips voor haar aan het hek hangen, want ze mocht ons echt niet zien", vertelt moeder Inger.