Wat is er in Zeeland te doen? 10 tips

Tijdens de zomer is er overal in Zeeland van alles te doen, zien en beleven. Wij zetten elke dag een aantal tips voor je op een rij, met dank aan VVV Zeeland.

TIP1: Rondwandeling, Veere

Deze wandeltocht door Veere is als een reis terug in de tijd! Laat u meevoeren door Anna van Borsele, Vrouwe van Veere en gehuld in middeleeuwse kledij, tijdens een wandeling van een uur (start: 10.30 uur en 13.30 uur). Deelname: €5,- p.p. (€2,50 voor kinderen t/m 12 jaar). Meer info: veere@vvvzeeland.nl.

TIP2: Circusshow, ’s-Heer Arendskerke

De acrobaten, clowns en jongleurs van Cirque Moustache reizen door Nederland met de voorstelling Royale. Kinderkaravaan opent om 16.00 uur; show begint om 16.30 uur. Entree: €11,- per persoon (kinderen tot 2 jaar gratis). Meer info en kaartverkoop: cirquemoustache.com.

TIP3: Seizoensmarkt, Zoutelande

De Langstraat en het Willibrordusplein in Zoutelande staan van 10.00 tot 21.00 uur vol met marktkraampjes.

Volledig scherm
Het Belfort in Sluis. © Peter Nicolai

TIP4: Kunstexpositie, Sluis

Ria de Lijser is een kunsthistorica en beeldend kunstenares uit Zeeuws-Vlaanderen. Een selectie van haar werken is te bewonderen in de Raadskelder van Belfort Sluis. Haar schilderijen zijn in een abstract-expressionistische stijl met vormen als vierkanten en rechthoeken. Entreeprijzen en meer info: belfortsluis.nl.

TIP5: Pluktuinmiddag, Ouddorp

Bij Pluktuin Bloemenliefde in Ouddorp (Hazersweg 56) kunnen bezoekers van 13.30 tot 15.00 uur bloemen plukken, om daar onder begeleiding een boeket van te maken. Aanmelden bij VVV Goeree-Overflakkee en Pluktuin. Kosten: €12,50 p.p. (inclusief koffie of thee met wat lekkers en materialen). Meer info: info@bloemenliefde.com.

TIP6: Fort Rammekens, Ritthem

Benieuwd naar het oudste zeefort van West-Europa? Bezoek Fort Rammekens met een gids van Staatsbosbeheer. Wandeling begint om 14.00 uur bij de poorten van het fort. Deelname: €5,- p.p. (€2,50 voor kinderen). Reserveren is verplicht en kan via: staatsbosbeheer.nl/activiteiten.

TIP7: Monumententocht, Zierikzee

Ontdekt de geschiedenis van Zierikzee door te kijken naar de muren, poorten, kerken, toren en molens van de stad. Met een gids wandelt u langs de Noord- en Zuidpoort, de Oude Haven, de patriciërshuizen, het ’s-Gravensteen en het stadhuis. De wandeling start om 10.30 bij VVV Zierikzee en duurt twee uur. Kaarten: €6,- p.p.

TIP8: Natte laarzentocht, Sint-Annaland

Altijd al eens willen wadlopen? Wandel van 14.30 tot 16.45 uur met een gids door modderige kreken en over de schorren en de slikken van Sint-Annaland. Onderweg leert u over de flora en fauna van dit unieke natuurgebied. Reserveren is verplicht en kan via: www.staatsbosbeheer.nl/activiteiten.

Volledig scherm
Bolussen.

TIP9: Workshop bolus bakken, Melissant

Bij Bakkerij van Harberden uit Melissant kunt u van 19.00 tot 21.30 uur bolussen leren bakken. Aan het eind van de avond gaat u naar huis met 20 verse bolussen. Reserveren verplicht via 0187-601619 (vol is vol). Deelname is €20,- p.p.

TIP10: Beachvolleybal, Dishoek

Tussen 19.00 en 21.00 wordt bij Strandpaviljoen Kaapduin een beachvolleybaltoernooi gehouden. Gratis parkeren kan op het parkeerterrein ‘Wielemaker’ aan de Verlengde Dishoekseweg.

Kijk voor een compleet overzicht op vvvzeeland.nl.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    NIEUWDORP - Bij Zeeland Refinery in Nieuwdorp is de extra reactor voor de hydrocracker, het kloppend hart van de olieraffinaderij, aangekomen. Het gevaarte van 600 ton is op zijn plek gehesen. Volgend jaar wordt de extra reactor aangesloten. Daarmee kan de hydrocracker energiezuiniger werken en kan hij nog beter de internationale concurrentie aan. Per jaar wordt 10.000 ton C02 (koolstofdioxide) minder uitgestoten. Aandeelhouders Total en Lukeoil hebben 40 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding.