Wat is er te doen in Zeeland? Negen tips voor donderdag 15 augustus

Tijdens de zomer is er overal in Zeeland van alles te doen, zien en beleven. Wij zetten elke dag een aantal tips voor je op een rij, met dank aan VVV Zeeland.

TIP 1: Pop-up restaurant, Vlissingen

Voor het vijfde jaar op rij opent sterrenchef Michel Louws een tijdelijk restaurant in de Timmerfabriek. Geniet voor 49,50 euro per persoon van ongeveer twaalf verschillende gerechten. Verwacht culinaire verrassingen, een zorgvuldig samengestelde wijnkaart en verfijnde smaakcreaties. Meer info: timmerfabriekvlissingen.nl.

Volledig scherm
© Timmerfabriek Vlissingen

TIP 2: Rijdende piano, Renesse

De Freewheeler is een akoestische piano op wielen, waarop Ward Axe al rijdend muziek speelt. Tijdens de koopavond, van 17.00 tot 21.00 uur, bewegen de piano en pianist door de binnenstad van Renesse. Meer info: renesseaanzee.nl.

TIP 3: Markt met kunst en boeken, Cadzand-Dorp

Voor elk wat wils in Cadzand-Dorp. Vandaag is van 10.30 tot 16.30 uur een kunst-, hobby en boekenmarkt in Cadzand-Dorp. Bovendien is er een markt met streekproducten bij de Molen.

TIP 4: Folkloristische Dag, Middelburg

Vandaag vindt in Middelburg de Tweede Folkloristische Dag plaats. Dit wordt gevierd met een grote ringrijderij op het Molenwater. Ook op het Abdijplein zijn feestelijkheden gepland. Laat u verwonderen door het spektakel van het ring- en sjezenrijden. Geniet van de gemoedelijke sfeer en bewonder de Zeeuwse klederdracht, de prachtige paarden en de traditionele volkssporten. 

TIP 5: Wijnproeverij, Dreischor

Benieuwd naar wijnen van Zeeuwse bodem? Om 11.00 uur is er een rondleiding en proeverij op Wijnhoeve de Kleine Schorre in Dreischor. Deelname: 5,50 euro (inclusief proefglas wijn). Kinderen t/m 15 jaar: 3,50 euro. Meer info: dekleineschorre.nl.

TIP 6: Kunst aan de Kust, Zoutelande

Al wandelend, fietsend of met de auto kunst snuiven in Zoutelande en omgeving? Dat kan vandaag van 13.00 tot 17.00 uur. Verschillende kunstenaars stellen hun werk tentoon op idyllische plekjes, kerken en tuinen langs de Zeeuwse kust. Route en meer info: kunstroutezoutelande.nl.

Volledig scherm
Glasblazen. © Getty Images/iStockphoto

TIP 7: Demo glasblazen, Breskens

Kom alles te weten over glasblazen en andere glastechnieken tijdens deze demonstratie van 11.00 tot 12.30 uur. Locatie: Dorpsstraat 10, Breskens. Meer info: art-glass-studio.nl.

TIP 8: Wit-Russische folklore, Goes

Vanavond geeft het wereldwijd bekende jongeren folklore ensemble Zorachka uit Minsk een optreden in de Westerkerk (Westwal 6) te Goes. De jongeren treden om 19.00 uur op met een voorstelling van traditionele dans, muziek en zang. Zij dragen kleurrijke Wit-Russische klederdracht. 

TIP 9: Toren beklimmen, Oostkapelle

Altijd al eens de kerktoren van Oostkapelle willen beklimmen om te genieten van het uitzicht? Vanavond is dat mogelijk van 19.00 tot 20.00 uur. Entree is 1,50 euro voor volwassenen en 0,50 euro voor kinderen.

Kijk voor een compleet overzicht op vvvzeeland.nl.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement