Volledig scherm
Ringrijden op de Burghse Dag

Wat is er te doen in Zeeland? Tien tips voor zaterdag 10 en zondag 11 augustus

Tijdens de zomer is er overal in Zeeland van alles te doen, zien en beleven. Wij zetten elke dag een aantal tips voor je op een rij, met dank aan VVV Zeeland.

TIP1: Zeeuwse Vliegdagen, Arnemuiden

Vliegtuigen, drones en helicopters: dit weekend hangt er van alles in de lucht! De Zeeuwse Vliegdagen zijn vandaag van 10.00 tot 19.00 uur of morgen van 10.00 tot 16.00 uur bij Vliegveld Midden-Zeeland. Geniet van onder meer demonstraties, rondvluchten, simulators en een speelplein. Entree is 4 euro (kind 4 t/m 12 jaar: 2 euro).

TIP2: Jazz Festival, Zierikzee

Jazzliefhebbers opgelet! Vandaag is er van 14.00 tot 00.00 uur op verschillende locaties in Zierikzee livemuziek te horen als onderdeel van het Jazz Festival. Bovendien is er van 13.30 tot 17.30 een ‘street parade band’ in het centrum van Zierikzee. Meer info: casd.nl.

TIP3: Snuffelmarkt, Middelburg

Kom vandaag tussen 09.00 en 17.00 uur kijken op de Snuffelmarkt in Middelburg. Onder meer boeken, brocante en tweedehands spullen worden hier verkocht.

TIP4: Burghse Dag, Burgh-Haamstede

Burgh-Haamstede is vandaag van 09.30 tot 17.00 uur gevuld met feest en folklore tijdens de Burghse Dag. Er is een parade in klederdracht, en ringsteken en sjezenrijden rond de kerk. Bovendien zijn er kinderspelen, oude auto’s en legervoertuigen, markten en diverse muziekoptredens. Aan het einde van de avond wordt er vuurwerk afgestoken. Meer info: burghsedag.nl.

TIP5: Fruitteeltfietsroute, Kapelle

Het Fruitteeltmuseum organiseert voor de 10e keer de Fruitfietstocht. Vandaag kan er tussen 09.00 uur en 12.00 uur gestart worden vanuit het Fruitteeltmuseum. De route van 35 kilometer) en een deelnamebandje zijn verkrijgbaar in het Fruitteeltmuseum. Kosten 7,50 euro per persoon (kinderen: 2,50 euro), inclusief museumbezoek.

TIP6: Theetuin, Kloosterzande

Bij mooi weer kunt u vandaag en morgen van 12.00 tot 17.00 uur een bezoek brengen aan Theetuin Kerkhoeve. De charmante theetuin, omringd door weilanden, ligt net buiten Kloosterzande (Kerklaan 5).

Volledig scherm
Gerookte palingen. © Marieke Mandemaker

TIP7: Palingrookwedstrijd, Stellendam

Vandaag is er van 09.00 tot 16.00 uur een palingrookwedstrijd bij de Jachthaven van Stellendam. Ook is er een demonstratie vis roken, een markt met meerdere kramen en verkoop van tweedehands hengelspullen.

TIP8: Keltische muziek, Oostkapelle

Morgen treedt van 13.00 tot 16.00 uur de band Triskell op bij Terra Maris in Oostkapelle. Geniet van de Iers-Keltische muziek en breng een bezoek aan het museum. Van 11.00 tot 13.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur is er bovendien de Scharrelkidsclub (deelname inbegrepen bij entreeprijs museum). Meer info: terramaris.nl.

TIP9: Bramenjam maken, Biervliet

Kom morgen tussen 13.00 en 15.30 uur naar de Braakmanboerderij (Braakmanweg 5) om zelf bramen te plukken en bramenjam te maken. Prijs: 2,50 euro per pot jam. Neem zelf een emmertje en een schoon (uitgekookt) glazenpotje met deksel mee.

TIP10: Demonstratie vlasbewerking, Dreischor

Vlas is een natuurlijke grondstof die geschikt is voor uiteenlopende producten. In museum Goemanszorg geeft een vlasbewerker vandaag om 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur een demonstratie van de traditionele bewerking. Meer info: goemanszorg.nl.

Kijk voor een compleet overzicht op vvvzeeland.nl.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Hostellerie Schuddebeurs is geen doorsnee toeristenfuik
    PREMIUM
    ACHTER DE SCHERMEN

    Hostelle­rie Schudde­beurs is geen doorsnee toeristen­fuik

    SCHUDDEBEURS - Waar het centrum is, vragen internationale gasten weleens aan receptioniste Sandra Fierens (46), geboren en getogen in Schuddebeurs. Ze kan er om lachen, want Hostellerie Schuddebeurs ís het centrum van het dorpje op Schouwen-Duiveland. Golfers en fietsers verblijven er graag. Deze krant keek in de keuken, de lobby en op hotelkamers. ,,Mijn brillenglazen besloegen van een half ontblote hotelgast.”