Volledig scherm
Trekkertrek in Aagtekerke in 2007. © Ruben Oreel

Wat is er te doen in Zeeland? Tien tips voor zaterdag 20 en zondag 21 juli

TIP1: Muziekfestival, Nisse

Rock ’n roll, akoestische liedjes en opzwepende gipsy jazz – tijdens het Muziekfestival Nisse kan vandaag en morgen zonder meer gedanst worden. Behalve muziek is er op het festival ook ruimte voor kunst, oldtimers en een vintagemarkt. Programma en meer info: pastorale.nl.

TIP2: Brocantemarkt, Hulst

In het stadspark van Hulst wordt vandaag van 10.00 tot 17.00 uur een brocantemarkt gehouden. Wandel door het charmante vestingstadje en snuffel tussen de kraampjes met antieke spullen.

TIP3: TrekkerTrek, Aagtekerke

Ronkende motoren en imposante voertuigen staan vandaag centraal bij TrekkerTrek in Aagtekerke. Behalve beesten van voertuigen, zijn er ook attracties voor kinderen en is er ’s avonds livemuziek. Om 11.00 uur openen de kassa’s en vanaf 13.00 uur begint de trekkertrekwedstrijd. Kaarten 14 euro (kinderen t/m 12 jaar: 6 euro). Kinderen tot 4 jaar: gratis. Meer info: trekkertrekaagtekerke.nl.

TIP4: City of Dance, Middelburg

Liefhebbers van elektronische muziek weten de Oude Veerseweg in Middelburg dit weekend wel te vinden. Vandaag en morgen vindt daar het City of Dance festival plaats, één van de langstlopende elektronische muziekfestivals ter wereld. De lineup pronkt met grote namen als Benny Rodrigues, Freddy Moreira en Def Rhymz. Meer info en kaarten: cityofdancefestival.nl

TIP5: Folkloristische Dag, IJzendijke

De muzikanten, ringrijders en sjezen staan klaar voor de Folkloristische Dag in IJzendijke. Vandaag om 10.00 uur is de openingsceremonie op de Markt. Tot 17.00 uur bruist het centrum van IJzendijke van de mensen met demonstraties, activiteiten en muziek.

TIP6: Orgelconcert, Goes

Ad van de Wege geeft vandaag vanaf 13.30 uur een orgelconcert in de Grote Kerk van Goes. Toegang is gratis.

TIP7: Spreekuur archeologie, Oostkapelle

Wel eens iets bijzonders gevonden op het strand in Zeeland? Kom van 13.30 tot 15.30 uur naar Terra Maris en laat de gevonden objecten zien aan de conservator van de archeologische collectie van het Zeeuws Genootschap, Aagje Feldbrugge. Wie weet kan zij vertellen wat het precies is en uit welke tijd het komt. Deelname is gratis, exclusief museumbezoek.

TIP8: Oldtimerdag en markt, Ouddorp

Bewonder vandaag de mooiste vintage auto’s tijdens de Oldtimerdag in Ouddorp! Deze vindt plaatst van 11.00 tot 17.00 uur. Ook is er een grote zomermarkt in het dorp van 09.00 tot 15.00 uur, met een springkussen voor kinderen.

Volledig scherm
Kermis Vlissingen. © Lex De Meester

TIP9: Kermis, Vlissingen

Een ritje rijden in de botsauto’s, griezelen in het spookhuis of de hoogte in met de reuzendraaimolen? Vandaag en morgen zijn de laatste dagen van de kermis in Vlissingen. Op beide dagen kunt u van 14.00 tot 00.00 genieten van attracties voor alle leeftijden.

TIP10: Ringrijden, Zoutelande

Zin in wat typisch Zeeuwse gezelligheid? Neem dan vandaag tussen 08.00 en 18.00 uur een kijkje bij het ringrijden in Zoutelande.

Kijk voor een compleet overzicht op vvvzeeland.nl.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Kookboekenauteur Natascha van der Stelt neemt gebak mee naar Goes

    Kookboe­kenau­teur Natascha van der Stelt neemt gebak mee naar Goes

    GOES - Kookboekenauteur Natascha van der Stelt bezoekt zaterdag 24 augustus (14.00 tot 16.00 uur) boekhandel Het Paard van Troje in Goes. Onlangs verscheen haar nieuwe boek Natascha bakt. Tijdens haar bezoek kan worden geproefd hoe het gebak smaakt dat zij daarin heeft beschreven. Al het gebak is suiker- en tarwevrij. Er worden koekjes, cake en ander klein gebak aangeboden, waaronder in ieder geval klassiekers, om te illustreren dat die dus smaakvol kunnen worden gemaakt zonder suiker of tarwe.