Water Natuurlijk gaat met Kees Polderman waterschapsverkiezingen in

MIDDELBURG - Kees Polderman is namens Water Natuurlijk volgend jaar maart lijsttrekker bij de Zeeuwse waterschapsverkiezingen. Hij volgt Frans van Kollem op, die bij de vorige twee verkiezingen aanvoerder was.

Volledig scherm
Kees Polderman, lijsttrekker voor Water Natuurlijk. © Waterschap Scheldestromen

Van Kollem is wel beschikbaar voor een nieuwe periode. Hij staat op de tweede plaats van de kandidatenlijst. ,,De ledenvergadering wilde dat we samen de kar zouden blijven trekken", zegt Van Kollem. Derde op de lijst is nieuwkomer Charles Lelkens. Op de vierde plaats staat Alex van Hootegem.

Polderman is beoogd fractievoorzitter en de kandidaat van Water Natuurlijk voor het dagelijks bestuur. De partij, die nu twee van de dertig zetels in het waterschapsbestuur heeft, windt geen doekjes om haar ambities. ,,Wij denken dat we de grootste partij worden", zegt Van Kollem.

Hij wijst op de Zeeuwse uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen in 2017. ,,Toen hebben 30.000 mensen op D66 of GroenLinks gestemd. Dat zijn mensen die bij de waterschapsverkiezingen op Water Natuurlijk zouden kunnen gaan stemmen.” De partij heeft ook een poging gedaan om PvdA Zeeland binnenboord te halen, maar die voelde daar weinig voor.

Zeeuws-Vlaanderen

Ook Waterschapspartij Zeeuws-Vlaanderen heeft haar kandidatenlijst rond. Lijsttrekker is opnieuw Rian de Feijter, die nu lid is van het dagelijks bestuur van het waterschap. Zij wordt op de lijst gevolgd door Geert de Bruijckere, Jos Verdurmen en Frank van Driessche.

Naast De Feijter en Verdurmen zit Fons Dobbelaer namens de Waterschapspartij Zeeuws-Vlaanderen in het bestuur van Scheldestromen. Hij is nu lijstduwer en keert dus na de verkiezingen waarschijnlijk niet terug.

Algemeen Dagblad gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement